Strakonice - V sobotu strakonické vodní pólistky určitě překonají další důležitou metu na své cestě k patnáctému ligovému titulu. Čekají je poslední dva zápasy základní části, kdy do strakonického bazénu zavítá pražský tým Stepp.

V březnu pak začíná vyřazovací část, pokud se partě děvčat okolo trenéra Marka Fügnera a jeho zástupkyně Jitky Votavové podaří vystoupat na vrchol, stane se z nich nejúspěšnější tým, který kdy působil v nejvyšší české soutěži. Pro srovnání - podobnou bilanci mají jen fenomenální nymburští basketbalisté.

"Jsme rádi, že děláme našemu městu tak skvělou reklamu. Zatím ale nechci nic předjímat ani podceňovat. Musíme ještě překonat mnoho překážek. Je to pro nás určitě velká výzva a hráčkám jsem na vánočním večírku slíbil velké překvapení, když se dílo podaří. Chci proto požádat fanoušky o podporou při všech domácích zápasech," burcuje před sobotním zápasem trenér Fügner.

Hokejisté Radomyšle slaví další výhru.
Hokejisté Radomyšle jsou za další překážkou

Pokud uspějí v březnovém čtvrtfinále, čeká je na začátku dubna předposlední stupeň vyřazovací části, tedy semifinále, květen pak bude ve znamení finálových zápasů.

Oba víkendové zápasy v Plzni vyhrála strakonická děvčata rozdílem třídy a z bazénu na Slovanech si odvezla body za oba zápasy. A to navíc nehrála v té nejlepší sestavě, protože některé hráčky musely dát přednost studijním povinnostem.

"Musím holky pochválit, hrály velmi disciplinovaně, poslouchaly veškeré mé pokyny a dařilo se jim i střelecky. Na hráčkách Plzně byla vidět únava, hlavně ve druhém utkání, a my jsme využívali brejkové akce," zhodnotil zkušený trenér. Podle něj hrály všechny hráčky výborně v obraně i v útoku. Střelecky se nejlépe dařilo Karolíně Hlavaté, která dala 12 branek.

Před play-off ho tak trápí efektivita při přesilových hrách. "Rád bych před nástavbovou částí soutěže domluvil pár společných tréninků mužů a žen, na kterých bychom mohli procvičit standardní situace a být v nich více úspěšní," doplnil.

Florbalová divize: Písek - Strakonice (v červeném) 7:3.
Strakoničtí florbalisté jsou v divizi zatím druzí

O tom jestli se to pólistkám podaří, se mohou všichni přijít přesvědčit v sobotu, dvojzápas v bazéně na Křemelce začíná v 11.30.

"Podpora domácí tribuny vždy hráčky nabudí k lepšímu výkonu. Doufám, že sestava bude tentokrát kompletní a diváci se boudou mít na co podívat," uzavírá Fügner.

Pavel Pechoušek