Strakonické basketbalistky již poměřily síly se všemi týmy ŽBL a všechny byly nad jejich síly.

Jihočešky už zahájily odvetnou část a podruhé se utkaly s Karlovými Vary a Nymburkem, pokrok ve výsledcích ani v předvedené hře se ovšem nedostavil.
Hráčky U19 Chance prohrály podobným způsobem jako v prvních duelech. „Pracujeme dál, na výsledcích to ale vidět bohužel není. Věděli jsme, že nás čeká těžká sezona. V závěru té loňské jsme začínali sklízet ovoce a konečně se dostavily i výsledky, letos jsme však na konec předešlého ročníku nenavázali a začali jsme prakticky zase od nuly," posteskne si jeden z trenérů U19 Chance Jiří Johanes.

Hráčky, které vloni získaly zkušenosti, v letošním kádru chybí. Michaela Gaislerová je v zámoří, Veronika Voráčková v USK Praha, Jolana Krejčová nastupuje nepravidelně.

Oproti loňsku skončily také tahounky Vrančičová a Drachovská. „Podobné typy nyní v týmu nemáme. Čekali jsme víc bodových příspěvků zejména od starších hráček, ty mladé zatím potřebnou kvalitu nemají. Navíc některé z nich jsou hodně vytížené, protože hrají i mládežnickou extraligu a pomáhají rovněž béčku. Kromě toho ještě musí zvládat školu," vysvětluje Johanes.

Trenéři alespoň vítají návrat do sestavy Lucie Košatkové, která měla dlouhou zdravotní pauzu. Navíc má mateřské povinnosti.

V Nymburku už Košatková odehrála rovných třicet minut a zařadila se mezi nejvíce vytížené hráčky. U19 Chance prohrála 110:33. „Propast mezi námi a ostatními týmy je bohužel propastná. Soupeři nás nešetří ani v rozhodnutých zápasech," vidí realitu strakonický trenér.

Vyrovnanou partii sehrály Jihočešky pouze s nováčkem Technicem Brno. S tímto soupeřem se utkají basketbalistky tuto neděli v Brně.

Do konce roku pak v ŽBL sehrají Strakonice ještě jeden zápas. V neděli 18. prosince zakončí tento rok doma proti Slavii Praha.

Potom bude mít ŽBL přestávku a pokračování je naplánováno na 7. ledna.