Začátek zápasu, ale neodpovídal jeho výsledku. První dvojice se pro domácí nevyvíjela dobře, když Vlas s Žilákem prohráli první set a ani ten druhý nezačali nejlépe, ale střídající Smrčka pomohl zvrátit utkání pro domácí a dotáhnout ho do vítězného konce. Ve druhé dvojici Toman s Majewskim nezaváhali a stejně tak první zápas trojic vyšel lépe pro strakonické. O vítězství rozhodli Vlas s Žilákem, když bez větších problémů vyhráli svou odvetnou dvojici. Nohejbalisté z Habeše toho stále neměli dost a tak soupeře vyškolili ve hře druhých odvetných dvojic a následně i ve hře druhých trojic. Za dvě hodiny 6:0 pro domácí a šlo se na pozdrav.

Za tým TJ ČZ Strakonice bodovali: Trojice – Toman, Majewski, Votava - 1, Vlas, Žilák, Smrčka - 1. Dvojice – Vlas, Žilák (Smrčka) - 2, Toman, Majewski - 2

Vedoucí týmu Zbyněk Žilák: "Soupeř vzdoroval v první dvojce a v první hře trojic. Jinak byl zápas absolutně pod kontrolou. Pochvalu si zaslouží Toman a Majewski, na jejichž stabilní výkon se můžeme spolehnout a také Vlas, který si odtáhl zejména první dvojku a druhou trojku. Máme za sebou první polovinu sezóny a tak úspěšný vstup jsme si nesnili. Je proto potřeba zůstat nohama na zemi, jít zápas po zápase a udržet první pozici v tabulce. Příští sobotu k nám přijedou Trhové Sviny, u kterých jsme remizovali, takže o motivaci nebude nouzi.

Další utkání hrají nohejbalisté TJ ČZ Strakonice 1. června od 16 hodin, kdy do jejich areálu v Habeši zavítá tým TJ Spartak Trhové Sviny.

Jan Škrle