Na pořadu bude pět rovinných a tři překážkové závody. K tomu bude navíc bohatý doprovodný program. „Propagační dostih dvou klusáků, závod poníků, dostihy neregistrovaných a arabských koní. K vidění bude ukázka různých plemen psů a jejich výcvik. Předvedeni budou potomci netolických chladnokrevných i teplokrevných koní a diváci se mohou těšit i na jejich skokovou ukázku,“ vypočítává dlouholetý hlavní organizátor netolických dostihů Karel Kučera.

To navíc ještě není všechno. Zájemci z řad diváků se budou také moci vyzkoušet let v třímístném vrtulníku.
Samotný dostihový program bude mít dva vrcholy. Středobodem rovinné části, která bude odpoledne zahajovat, bude závod číslo tři. Tím je Cena města Netolice na 1200 metrů o pětačtyřicet tisíc korun, která startuje v 15 hodin.

Startovní listina čítá osm koní. K největším favoritům by měla patřit Čamilla v sedle s žokejem Janem Vernerem a klisna irského původů Kostiya, kterou povede nejúspěšnější česká žokejka současnosti Vendula Korečková.

Absolutním vrcholem bude již tradiční překážkový dostih Velká cena Netolic. Steeplechase třetí kategorie na 4100 metrů o osmdesát tisíc korun. Její start je plánován na 17. hodinu a představit by se mělo sedm koní.
Aspirantem na prvenství by měl být devítiletý svěřenec trenéra Josef Váni Power Zar, kterého povede francouzský jezdec Patrick Boekhout. Jeho největšími soupeři by měli být Mauglí s žokejem Pavlem Szikorou v sedle a Delifo, kterého osedlá známý žokej Marek Stromský.

Přes trvalé vedro letošního léta je dráha v dobrém stavu. „Díky netolickému klimatu je pružná a zelená,“ spokojeně se Kučera usmívá.