Ve finále krajské ligy hokejbalistů tahají blatenští Datels zatím za kratší konec. Po prvních dvou duelech prohrávají v sérii 0:2. Jsou tak jednu porážku od konce sezony a druhého místa v soutěži.

Datlové zajížděli o víkendu 24.-25. května na hřiště Vltavy České Budějovice. Úvodní zápas prohráli 1:6 (0:4, 0:2, 1:0), druhý na samostatné nájezdy 2:3 (0:0, 1:1, 1:1 – 0:1).

„Stav série 0:2 je špatný, ale nevzdáváme se. Věříme si, cítím z kluků, že se chtějí porvat a vrátit ještě sérii zpět do Českých Budějovice. Nic neodevzdáme," zdůraznil blatenský trenér Daniel Málek.

Podle něj byli jeho svěřenci v obou duelech málo produktivní. „V minulých zápasech play off se nám dařilo využívat přesilovky, to teď bohužel ne," upřesnil.

V prvním utkání hráli Blatenští zakřiknutě a nervózně. Domácí jim po dvou třetinách ujeli na 6:0. V závěrečné části měli Datels řadu šancí, využili ovšem jedinou. Skóre jenom kosmeticky upravili. „Faulovali jsme v útočném pásmu, to bylo rozhodující. Se soupeřem, jakým je Vltava, je důležité přežít první třetinu. To se nám nepovedlo."

Českobudějovický tým má starší hráče, kterým postupně docházejí síly. Proto rozhoduje, jaký náskok si dokáží vytvořit do poloviny duelu.

Druhé utkání bylo vyrovnané, Blatná soupeře dokonce přestřílela. Ale z přesilových her, kterých měla k dispozici dvanáct oproti čtyřem domácím, využila jenom dvě, stejně jako soupeř. Ten vytěžil z minima maximum. Nakonec došlo až na samostatné nájezdy. „V nich potvrdil svoje zkušenosti soupeř, proměnil ze čtyř pokusů tři, my jen jeden," řekl Daniel Málek.

Jak už kouč zmínil, nevidí ještě finále ztracené. „Musíme doma hrát jako teď v neděli – tedy soustředěně. Ale hlavně musíme být produktivnější. A věřím, že s podporou diváků ještě dokážeme sérii zdramatizovat," burcoval.

Návštěvami, které většinou na play off překročily v Blatné stovku diváků, je mužstvo mile překvapeno. „Vrací se, což nás těší. Jsou velkým povzbuzením. Věřím, že díky nim se kluci pořádně hecnou," dodal Daniel Málek. Vltava je podle blatenského trenéra v play off nejsilnějším protivníkem.

Sobotní třetí zápas začíná v Blatné ve 14 hodin, v případě vítězství Datels se ve stejnou hodinu začne i v neděli. Pokud domácí prohrají ať už v sobotu nebo v neděli, série skončí a prvenství v soutěži bude patřit Vltavě České Budějovice.