NK Habeš Strakonice nominoval tři hráče – Kryštofa Tomana, Šimona Mandla a loni senzačně bronzového Tomáše Votavu. Ten na medaili tentokrát nedosáhl a musel se spokojit v uvozovkách pouze se čtvrtým místem.

Prvně jmenovaný Kryštof Toman bohužel všechny své zápasy ve skupině prohrál, proto nemohl pomýšlet na postup ze skupiny. Nutno říci, že dva zápasy prohrál až ve třetí zkrácené sadě velmi těsným rozdílem. Ve skupině A hrající Šimon Mandl si vedl o něco lépe, protože jeden ze tří zápasů přetavil ve vítězství, ale i tak mu nějaký ten bod na postup chyběl. Strakonické želízko v ohni jménem Tomáš Votava svou skupinu suveréně ovládl a mohl se tak těšit z postupu do osmifinále. V tom se soupeřem neměl slitování a ve dvou setech si proklestil cestu do čtvrtfinále. Zde narazil na Jarkovského z Pekla nad Zdobnicí. S tím se dlouho „nezakecal“ a slavil tak postup mezi nejlepší čtyři hráče mistrovství.

V semifinálovém zápase se mu postavil modřický Kolouch, kterého v loňském roce překvapivě vyřadil strakonický Rosťa Hrubý. Tomáš Votava od začátku diktoval tempo hry a vypadalo to, že jeho agresivní styl hry bude slavit úspěch. Nicméně ke smůle strakonického nohejbalisty hrál Kolouch velice trpělivě a v rozhodujících momentech setů zachoval vždy chladnou hlavu a po setech 10:9 a 10:8 porazil strakonického borce. Na toho zbyl boj o třetí místo a mohl tak zopakovat stejné umístění jako na loňském šampionátu. V zápase o třetí místo se Tomáši Votavovi postavil další hráč z modřické líhně Tomáš Sluka. Bohužel viditelně vyčerpaný ze semifinálového zápasu a celodenního vedra nekladl Votava ani v jednom setu takový odpor svému soupeři, aby ho dokázal porazit.

Starší žáci sehráli krajský nohejbalový turnaj v singlech.
Nohejbalové žákovské singly vyhrál Votava

„Celý šampionát byl jak pro hráče, tak i pro nás trenéry, velice vyčerpávající. Vysoké teploty braly hodně sil a museli jsme hlídat kluky, aby doplňovali tekutiny a volné chvíle trávili ve stínu. Šimon Mandl a Kryštof Toman se své první zápasy trochu hledali, ale ty další odehráli velmi slušně. Pro oba je to obrovská zkušenost a konfrontace s jinými hráči na velké akci je posune o nějaký stupínek výše. Určitě nezklamali. Od Tomáše jsme čekali, že se minimálně dostane do čtvrtfinále. Postup mezi poslední čtyři beru jako velký úspěch. I s ohledem na velkou kvalitu všech hráčů, kteří na turnaji startovali. V následném semifinále už hrál Tomáš na pokraji sil, a proto už mu nezbyla šťáva na obhajobu bronzové medaile. Za celý trenérský tým musím vyjádřit spokojenost s výkony a nasazením všech kluků. Nové poznatky zužitkujeme v následujících trénincích. Speciální poděkování patří trenérovi Rudovi Tomanovi, který kluky připravoval na toto mistrovství nad rámec tréninků“ podělil se o své pocity šéftrenér mládeže NK Habeš Strakonice Petr Votava

Konečné pořadí turnaje: 1. MNK mobilprovás Modřice B (Svoboda), 2. MNK mobilprovás Modřice A (Kolouch), 3. MNK mobilprovás Modřice C (Sluka), 4. NK Habeš Strakonice A (Votava).

Zbyněk Žilák