FbC Strakonice P.A.- Tatran Střešovice 1:22 (0:9, 0:5, 1:8).

Junioři Střešovic, podpořeni o několik mužů A-týmu porazili v Poháru České pojišťovny Strakonice a postupují do dalšího kola. Vysokou výhrou Tatranští v jihočeském městě vyučovali produktivitu, díky které bylo již začátkem druhé části jasno o vítězi.

Ačkoliv se dle papírových předpokladů počítalo s vítězstvím Tatranu, jeden z lídrů Střešovic - Filip Langer - varoval před podceněním soupeře. K tomu ale nedošlo, muži si ve Strakonicích před dvě stě padesáti diváky otevřeli výukové centrum a domácí proškolili o produktivitě. Hned dvaadvacet střel museli domácí brankáři vytáhnout ze své brány. O vítězi se rozhodlo již počátkem druhé dvacetiminutovky, stav 10:0 pro Tatran nikoho nenechával na pochybách o vítězi.

Jakmile Fridrichova družina vstřelila dvanáctý gól, zavelel lodivod k výměně brankářů.

Stoprocentní Michal Rebro tak šel odpočívat, na jeho místo se postavil mladičký Matěj Zloch. A i on si vedl znamenitě! Přestože už nebyl stoprocentní jako jeho parťák Rebro, inkasoval pouze jediný gól. Tatran zkrátka ukázal svoji sílu a vysokou výhrou, byť proti týmu z nižší soutěže, dal jasně najevo, že letos chce v Poháru dojít co nejdál.

Do hry se ale místo ostřílených borců, jakým je například Marek Beneš, dostali převážně junioři podpořeni o Adama Tlapáka, Mikuláše Komárka, Jakuba Kolíska, Jana Svobodu či Ondřeje Vítovce. Fridrich zkrátka do jihočeského kraje dovezl juniorský tým, který si vedl parádně a ukázal se v dobrém světle.

Jan Škrle