Krátce po poledni se nejprve „rozehrál“ v krajském přeboru v dresu béčka proti Milevsku, o čtyři hodiny později už nastupoval za áčko v důležitém utkání I. ligy proti Chodovu. V obou duelech byl nejlepším střelcem – za béčko šesti trefami přispěl k vítězství 33:19 (13:6), poté sedmi góly pomohl porazit Chodov 30:21 (14:14), proti kterému byl vyhlášen i nejlepším hráčem zápasu. „Byl to parádní sportovní den, co víc si můžu přát,“ usmíval se rychlonohý blesk.

Samozřejmě těžším soupeřem na prosazení se byl v první lize Chodov. Díky čemu jste ho ve druhé půli tak jasně přehráli?

Zlepšili jsme obranu, začali jsme lépe přistupovat k hráčům soupeře. Nedali jsme jim prakticky šanci dostat se do střely a vůbec do zápasu. Hosté se po změně stran poprvé prosadili až ve 40. minutě, kdy jsme odskočili na rozdíl osmi gólů a bylo rozhodnuto.

Pamatujete podobné utkání, kdy byste soupeře tak skvěle ubránili? Za dvaadvacet minut druhého dějství jste inkasovali pouze třikrát!

Já osobně ne, nepamatuju. A nevzpomínám si ani na žádný takový zápas, který jsem sledoval jako divák, když jsem nehrál. Tak dobře jsme nebránili snad nikdy.

V čem byl rozdíl mezi prvním a druhým poločasem? Ten první byl naprosto vyrovnaný, druhý jasně ve vaší režii.

V první půli jsme nezachytili úvod, nechali jsme Chodov vlétnout do zápasu. Sice jsme dali my dva rychlé góly, ale to bylo z naší strany vše, poté jsme se jenom trápili. Do druhého poločasu jsme si řekli, co máme hrát a už jsme hosty nepustili k předešlému výkonu, který předváděli.

Obavy z Chodova panovaly určitě větší. Úvodní čtyři jarní zápasy vyhrál, podlehl až v minulém kole doma Velké Bystřici. Jak obezřetní jste tedy nakonec byli?

S respektem musíme přistupovat ke každému zápasu. V této soutěži není žádný lehký soupeř, ať už se pohybuje na konci, nebo v popředí tabulky. Respekt tam musí být! Chodov nás překvapil tou sérií a následnou prohrou. Angažoval Krupu, který slušně rozehrává, což potvrdil také proti nám v první půli. Ale když jsme poté všechno zlepšili, v podstatě se už nechytal. Zápas jsme čekali – co se týče celého průběhu – vyrovnanější, ne jenom první poločas. Ovšem zaplaťbůh, že to vyšlo, jak to nakonec vyšlo.

Do mužstva jste se vrátil vypomoci pro jarní část, absolvoval jste zimní přípravu. Jak se zatím cítíte?

Zatím je to dobré, žádné zdravotní problémy nepociťuju. Uvidí se ještě na konci sezony.

Odvetná část je v polovině, jste první. Ale z pěti zbývajících zápasů odehrajete čtyři venku, z toho dva klíčové na hřištích druhé Velké Bystřice a třetího Zlína. Soutěž vrcholí, jak to vidíte?

Myslím, že klíčový bude už náš nejbližší zápas v Náchodě. Když tam dokážeme vyhrát, což bychom měli, pak už by to mohlo být z naší strany uvolněnější.

Tým celou sezonu šlape na výbornou. Je potřeba něco zlepšit do zbytku jara?

Když vezmu tu druhou půli proti Chodovu, tak ani ne. Akorát třeba ještě proměnit pár šancí navíc. Jinak si myslím, že výkonnostně teď můžeme být spokojení.