Další dvě porážky v přípravě si připsali strakoničtí hokejisté. A obě doma. V pátek 5. září podlehli Milevsku 3:5 (0:0, 3:2, 0:3) a v neděli i Vimperku 4:5 (0:3, 2:1, 2:1).

HC – Milevsko 3:5

Brankáři měli v první třetině šanci ukázat svoje umění a nad střelci měli převahu, skóre se nezměnilo.
Do druhé třetiny udělal domácí trenér změny v sestavě a jeho tým se začal více prosazovat.

Ve 27. minutě předvedl výbornou kombinaci ve třetině hostí první útok a Bazgier před brankou pohotově zužitkoval střelou k tyči nahrávku Martina Pangráce. A ve stejné minutě předvedl vynikající sólo Martin Pangrác a blafákem překonal Koláře na 2:0.

Domácí vedení ukolébalo. V polovině utkání Strakonice špatně střídaly a do vyložené šance se dostal Urbanec a prostřelil po ledě Špilera a snížil. Ve 33. minutě hráli domácí přesilovku; po chybě a ztrátě puku se dostal do brejku hostující Novák a trefil levý horní roh Špilerovy branky – 2:2. Výborný zákrok předvedl domácí brankář ve 37. minutě, když chytil jistý gól po střele Stokláska.

O minutu později Růžička projel hřiště a po objetí branky našel Martina Pangráce a ten střelou k tyči dal na 3:2.

V úvodu posledního dějství ve 43. minutě hráli hosté přesilovku, při které šikovně tečoval před Špilerem nahozený puk od modré Nevolný a hosté vyrovnali na 3:3.

Ve 49. minutě našel Růžička před brankou najetého Bazgiera, ale ten blafákem těsně minul. V 54. minutě hráli hosté přesilovku pět proti třem a po kombinaci Novotný střelou do levého horního rohu přivedl soupeře do vedení.

V posledních minutách domácí hráli přesilovku, vytvořili si velký tlak, ale Kafka, který do poslední třetiny vystřídal v brance hostí Koláře, velkou šanci Majora kryl. Po chybě obrany pak ujel Reiniš a překonal Špilera a stanovil výhru hostů na 5:3.

HC – Vimperk 4:5

Pro Vimperk to bylo vůbec první přípravné utkání. Začal aktivněji a po trefách v 6., 7. a 13. minutě už vedl 3:0. Potom ještě brankáři Havelcovi dvakrát pomohla tyčka. Ale ve 23. minutě inkasoval mladý strakonický gólman již čtvrtý gól a přenechal svoje místo mezi tyčemi Myslivcovi.

Strakoničtí konečně začali hrát až když se blížila polovina zápasu a dokázali si vytvořit až drtivý tlak, na což Vimperští reagovali dokonce time outem. Dokázali však vstřelit jenom dvě branky.

Závěrečná třetina se hrála opět pod taktovkou domácího mužstva, které se nakonec dočkalo zaslouženého vyrovnání na 4:4. Vimperk ale hrozil z brejků a po jednom z nich dal v poslední minutě vítězný gól.

Komentář trenéra Pavla Hejla: „Máme mladý tým, a to se s Milevskem projevilo. Šli jsme za vítězstvím hodně přes útok. Je potřeba kluky ubrzdit a myslet také na obranu. Na defenzivu se musíme zaměřit, zlepšit ji. Náš výkon byl standardní. Milevsko jistě bude patřit v kraji k favoritům. Oba týmy jsou ve fázi zkoušení, zápas splnil svůj účel. Vimperk je krátce na ledě a byl to pro něj první zápas, bylo vidět, že má chuť. Naši ´mistři světa´ si mysleli, že všechno půjde samo. V první třetině jsme byli všude o krok pozadu a soupeř toho využil, vedl 3:0. Pomohly změny v sestavě, od poloviny utkání jsme na tom byli fyzicky i bruslařsky lépe. Podařilo se nám i vyrovnat a v závěru jsme měli tlak, po chybě nám ale nejstarší hráč hostů Slabý dal rozhodující gól."

V sobotu od 17.45 hodin čeká Strakonické poslední přípravné utkání. Doma přivítají Český Krumlov.
Do nové sezony v krajské lize vstoupí v neděli 21. září zápasem ve Vimperku.

Fakta

Příprava: Strakonice – Milevsko 3:5 (0:0, 3:2, 0:3). Branky: 27. Bazgier (M. Pangrác, Růžička), 27. M. Pangrác (Růžička), 39. M. Pangrác (Růžička, Bazgier) – 30. Urbanec (Fořt), 33. Novák (Pouch), 43. A. Nevolný (Bartůněk, Novák), 54. Novotný (Reiniš), 60. Reiniš (Stoklásek). Rozhodčí: Diviš, Sýkora. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:2. Oslabení: 0:2. Diváků: 100.

Sestava: Špiler – Hřebíček, Všetečka, Kloud, Ondrejec, Kovář, Gross – M. Pangrác, Růžička, Z. Pangrác, Major, L. Hrubý, Binder, Křenek, Srb, Kurečka, Vavřík, Bazgier. Připraven byl náhradní brankář Myslivec.

Příprava: Strakonice – Vimperk 4:5 (0:3, 2:1, 2:1). Branky: 27. Růžička (L. Hrubý), 30. Křenek (Srb, Kloud), 44. Hřebíček, 51. Růžička – 6. Lang, 7. Paule (Slabý), 13. Pešl ml. (Sitter), 23. Král (Hail), 60. Slabý (Předota). Rozhodčí: Jílek – Diviš, Mašek. Vyloučení: 4:5, navíc Voldřich (Vimperk) OK. Využití: 1:0. Oslabení: 0:1. Diváků: 150.

Sestava: Havelec (23. Myslivec) – Topinka, Kašpar, Kovář, Hřebíček, Gross, Kloud – M. Pangrác, Růžička, Major, Z. Pangrác, Ondrejec, Binder, Bazgier, Srb, Vavřík, Křenek, L. Hrubý, Kurečka.