Jihočešky se po skončení sezony rozhodly přihlásit do soutěže, která se konala na Strahově od 2. května do 23. června, kdy se konal závěrečný finálový turnaj.

Strakonické družstvo hrálo ve složení Petra Lukešová, Linda Svobodová, Šárka Jozová, Eliška Malá, Jolana Krejčová, Eliška Vondrysová a Aneta Makovcová. Hrálo se jednou za týden několik zápasů, většinou ve třech až čtyřech hráčkách.

V ženské kategorii bylo 11 týmů, utkal se každý s každým dvakrát. Den před finále děvčata odehrála poslední zápasy základní skupiny a dozvěděly se, že postupují na finálový turnaj z prvního místa (postupovalo prvních šest celků).
Finále vycházelo „Strakoňandám“ skvěle. Až předposlední duel vyhrály na šestky a první prohra přišla v boji o zlato, kdy jejich tým Gymstr prohrál s týmem Na-Ex. Takže z toho bylo ve 13. ročníku soutěže stříbro. Navíc ještě Petra Lukešová získala cenu pro nejlepší ligovou střelkyni.

Ilustrační foto.
Basketbalistky Strakonic udržely extraligu juniorek


Už předtím se Šárka Jozová stala mistryní republiky ve střelbě trojek v rámci Českého streetballového poháru. Medaili v kategorii žen U16 získaly Karolína Baloušková a Violet Roučková, které byly členkami stříbrného týmu.