Strakonické basketbalistky minulou sobotu sehrály po pauze zaviněné koronavirovou karanténou domácí utkání se Žabinami Brno. Favoritovi utkání podlehly 40:83, když je o lepší výsledek připravila velmi špatná střelecká produktivita. Za první poločas nastřílely pouhých čtrnáct bodů.

V desetičlenné tabulce jsou hráčky BK Strakonice aktuálně na devátém místě při jednom vítězství a deseti porážkách. Jejich páteční soupeřky, Levhartice Chomutov, jsou na tom o něco lépe a při pěti výhrách a osmi porážkách jim patří aktuálně sedmé místo.

Favoritem utkání jsou nejen dle postavené v tabulce domácí hráčky. První vzájemné měření sil této sezony mezi BK Strakonice a Chomutovem totiž skončilo výsledkem 51:82 (9:16, 20:38, 33:57).

Strakonické basketbalisty čeká v závěru základní části hodně náročný program. Týden po utkání v Chomutově doma přivítají 30. ledna od 16.30 hodin v dohrávce 13. kola SBŠ Ostrava. 12. ledna je čeká dohrávka v Trutnově a hned druhý den domácí duel se Sokolem Hradec Králové. V posledním kole pak 20. února cestují na Slávii Praha. Ve výčtu však ještě chybí dvě dohrávky, o jejichž termínech se teprve jedná. A to doma s USK Praha a na Slovance.

Minimálně lednové duely v Chomutově a s Ostravou se budou hrát stále bez diváků, fanoušci basketbalu je však z přímého přenosu mohou sledovat na www.tvcom.cz.