Ženy v sobotu 3. října doma porazily Tachov 25:13 (15:7) a v tabulce jsou sedmé.

Jihočešky vstoupily do zápasu koncentrované a odhodlané konečně uspět. Agresivní obrana 1:5 fungovala efektivně a soupeřkám značně znepříjemňovala jakékoliv útočné snahy. Domácí tým vedl 3:0 a pak jen 4:3, ale ve 20. minutě už 10:5 a do půle 15:7. Nepříjemným momentem první půle bylo zranění Báry Uhlíkové, která musela zhruba ve 20. minutě odstoupit s podezřením na zlomeninu nosu.

„Hnány touhou po prvním vítězství jsme naštěstí ani ve druhém dějství nepřipustily žádné větší komplikace. Jediným drobným zádrhelem byla ztráta další hráčky na postu spojky, a to Elišky Morávkové, která se hned v úvodu poločasu vyfaulovala a musela tak opustit hráčskou lavičku. Rozdíl ve skóre kontinuálně narůstal, což nám v poslední desetiminutovce umožnilo vyzkoušet i řadu různých netradičních experimentů se sestavou," uvedla trenérka Eva Krausová.

Utkání nebylo příliš atraktivní, přesto bylo možné ve hře Strakonic podle trenérky pozorovat značná zlepšení, a to zejména v zodpovědném přístupu ke všem herním činnostem a bojovnosti. „Výrazně se vylepšila hlavně obranná hra, o čemž svědčí i třináct inkasovaných gólů, což je skutečně málo. A gólmanka Petra Chalušová zlikvidovala hned několik jednoznačných gólových šancí," dodala.

Starší dorostenci Strakonic doma v sobotu porazili Jičín 29:27 (12:12) a v tabulce jim patří osmá příčka. Soupeř byl po celé utkání více než vyrovnaným soupeřem a až šňůra čtyř branek sedm minut před koncem definitivně překlopila vítězství na stranu domácích.

Od úvodních minut se hrála vyrovnaná házená, ale Strakoničtí se trápili v koncovce. „Nedokázali jsme proměnit ani ty největší – včetně tří sedmiček během zápasu, náskoky z křídel, trháky a proskoky na brankoviště," konstatoval trenér Roman Nejdl.

Jihočeši v 15. minutě prohrávali 3:8, ale šňůrou čtyř gólů se vrátili do utkání. Pak vedli hosté 11:8, ale další čtyři branky Strakonic v řadě znamenaly obrat, ale do půle soupeř vyrovnal na 12:12.

Po přestávce nastala přetahovaná o vítězství. „Až 53. minuta přinesla zlom, čtyři góly v řadě a vedení 29:24 v 58. minutě bylo rozhodující. I když jsme poté opět propadli v zakončení a Jičínští vyhráli závěr 3:0, vítězství bylo naše," těšilo trenéra.

Roman Nejdl vyzdvihl opět kolektivní výkon celého družstva, ani za nepříznivého stavu neuvadala vůle a víra hráčů ve vítězství.