Karlovy Vary – BK Strakonice 30:72 (16:33)

V prvním poločase bylo na hře strakonických žákyň znát, že hrají v nekompletní sestavě. Vázla hlavně útočná kombinace, kdy musely hráčky zaskočit na postech, na kterých obvykle nehrají.

Ve třetí čtvrtině se hra Jihočešek zpřesnila a dokázaly se prosazovat po hezkých kombinačních akcích. Na postu pivotmanky zářila Jindřiška Klejnová, která se dokázala v utkání prezentovat úspěšnou střelbou z tříbodové vzdálenosti a odehrála svůj nejlepší letošní duel.

BaK Plzeň – BK Strakonice 53:67 (27:38)

Strakonice se venku utkaly s neoblíbeným a houževnatým soupeřem. Začátek utkání zastihl hostující hráčky v excelentní formě a po třech úspěšných trojkách a ubránění domácí nejlepší střelkyně svítilo po první čtvrtině na tabuli velice zajímavé skóre – 11:26. Ve druhé čtvrtině se hra přelévala z jedné strany na druhou.

Po přestávce hostující žačky zabraly a dokázaly navýšit skóre až na rozdíl dvaceti bodů. V závěrečném dějství si již dokázaly pohlídat vývoj utkání a nepřipustily dramatickou koncovku.

Útočné kombinace během celého utkání táhla neúnavně hrající Sára Vadlejchová, která byla nejlepší hráčkou na hřišti. Pochvalu za bojovnost a obětavost zaslouží všechny čtyři statečné žačky, které byly v neděli doplněny o Terezu Bittnerovou. Dokázaly se porvat s omezenou možností střídání a i když nebyly zdravotně zcela v pořádku, nechaly na hřišti všechny své síly.

JAKUB MUŽÍK