Dva body si připsaly do tabulky strakonické házenkářky v 18. kole II. ligy. V sobotu 22. března doma porazily Cheb 23:17 (11:10) a jsou v tabulce momentálně třetí.

K vidění byl ale divácky neatraktivní zápas. Soupeřky se prezentovaly namísto rychlé kombinační házené – jako na podzim – spíše nudnou chozenou. A domácí tým se tomuto stylu přizpůsobil. Utkání bylo utahané, postrádalo rychlost, jiskru i náboj!

„Většinu prvního poločasu jsme sice vedly, ale nikdy jsme si nedokázaly vytvořit rozhodující náskok. Soupeřky se vždy po našich banálních chybách přiblížily na dostřel," přiblížila trenérka Eva Krausová.

Vstup do druhé půle se domácím hrubě nevydařil a hostující celek šel dokonce i do vedení 12:11 ve 34. minutě. Poté přišlo zlepšení. Vyztužení v obranné hře a zrychlení přechodu do útočné fáze se promítlo do čtyřbrankové šňůry a vedení 15:12 (38. minuta).

„Ve zbývajících minutách to sice nebyla žádná extra podívaná, ale alespoň jsme si v klidu pohlídaly vedení a výjimečně nevyrobily závěrečné drama pro diváky," dodala trenérka.

Jihočešky doma podaly nepřesvědčivý výkon. Podle slov Evy Krausové to byl festival spálených šancí a zahozených přihrávek. A negativem bylo zranění Veroniky Cyprysové, která má pravděpodobně natržené vazy v koleni.