O startu jarní části sezony jsme pohovořili s trenérem Strakonic Romanem Marienkou.

Na úvod vás čeká nelehký soupeř. Zubří je momentálně druhé. Jaký vy osobně očekáváte zápas?
Myslím, že to bude velmi tvrdý a rychlý zápas. Zubří se prezentuje kvalitní zataženou obranou a pestrou a rychlou hrou v útoku. Já však věřím, že dokážeme zopakovat kvalitní výkon z podzimní části, a že budeme bodovat.

Na co jste se zaměřili v zimní přípravě a jak vypadá zdravotní stav hráčů?
Zaměřili jsme se především na rozvoj fyzické kondice. Jsme rádi, že se nám během pauzy podařilo doléčit veškerá zranění a drobné šrámy. Tým tak nastupuje do jarní části v plné síle.

Získali jste rovněž dvě nové posily z Plzně. Prozradíte o koho se jedná?
Jedná se o Jana Matoušíka a Eduarda Wildta. Matoušík bude nastupovat na postu spojky, zatímco Wildt, jako levoruký hráč, posílí naši pravou stranu útoku. Oba se výrazně prosazovali v první lize a očekávám, že se budou prosazovat i u nás. Noví hráči by měli doplňovat naše hráče na postech, které dosud vykrývali věkově mladší hráči. Slibuji si od toho vyrovnanou kvalitu v průběhu celého zápasu především na pravém křídle.

Jaký je váš hlavní cíl pro jarní část extraligy?
Jednoznačně udržet nejvyšší soutěž pro náš klub. Bylo by to skvělé pro naše mladé hráče a také pro diváky, jejichž řady utěšeně rostou. Naši fanoušci patří mezi absolutně nejlepší v celé republice a extraligu si jistě zaslouží.