Čtvrtou desítku zápasů doma bez prohry v I. lize mohou v sobotu 11. dubna načít házenkáři Strakonic. Od 18 hodin hostí sedmý Chodov.

Pražané jsou vždy velmi nepříjemným soupeřem, styl jejich házené je hodně silový. Sice mají odehráno o zápas méně, i tak je v tabulce dělí od Jihočechů 15 bodů. Strakoničtí nahráli skoro dvakrát tolik co soupeř. Proto jsou jasně v roli favorita.

„Zápasy s Chodovem jsou vždy vyrovnané, nikomu se nepodaří výrazně vést. Vyplývá to z toho, že soupeř má skvěle propracovanou obranu a vyšší hráče než my. Jsou důrazní a těžko se prosazujeme. Takže abychom se tohoto vyvarovali, chceme hrát rychlou házenou – vycházet z dobré defenzivy a chodit do rychlých protiútoků," řekl trenér Miroslav Vávra.

Využít proto bude chtít rychlosti Petra Masáka (který by měl opět naskočit) a Michala Krejčího na křídlech. „Když se to nepovede, budeme hrát vyrovnanou partii a bude úplně jedno, že máme o 15 bodů více."

Tým od Otavy má jisté druhé místo, s tímto vědomím tedy může hrát v klidu. Doma je hodně silný (zmíněná série 30 zápasů v řadě v I. lize bez porážky). Jenže se potýká s velkou marodkou, a proto i povolání Petra Masáka je reakcí na ni. „Absolutně nemáme levá křídla," zdůraznil kouč.

Otazník visí nad startem Pavla Halgaše, který má problémy s kolenem. Zraněné koleno limituje i Michala Tocksteina a brankáře Jiřího Vosobu. Zraněný je Michal Zbíral, pracovně zaneprázdněn bude Jiří Vávra.