Na poslední zápas raději co nejrychleji zapomenout! Florbalisté Strakonic totiž v 19. kole Národní ligy na hřišti pátého Králova Dvora utrpěli debakl. Odvezli si 19 (!) branek a dali jich pět. Byla to černá sobota 6. února.

Podle slov Davida Chvosty, který vyrovnal na 1:1, průběh duelu odpovídal rozpoložení obou mužstev zcela přesně. „Soupeř hrál na 19 hráčů, z nichž většina okusila ať už v mládežnických kategoriích nebo v mužích nejvyšší soutěže. Takže si zkušeně pohlídali části zápasů, kdy jsme je dostali pod tlak a jakmile jsme trochu polevili nebo nedodrželi něco z taktiky, tak to tvrdě potrestali," přiblížil.

Dále poznamenal, že Jihočeši s 11 hráči v poli proti takovému soupeři neměli příliš šancí. „Ovšem určitě bychom dosáhli lepšího výsledku, pokud bychom dodržovali taktiku, kterou si řekneme před zápasem, a měli jsme trochu větší klid a štěstí v zakončení."

Play off už je pro Strakonické najisto ztracené, ale stále mají i tak o co hrát. „Jednak si zvednout sebevědomí do bojů o udržení a jednak se pokusit vyhnout Kadani, která nás v sezoně v obou zápasech přejela jak parní válec – výsledky 4:17 a 4:11 mluví za vše," zdůraznil David Chvosta.

V neděli od 17 hodin se tým od Otavy představí doma v hale na Sídlišti, kdy hraje odvetu derby proti Štírům České Budějovice, kteří jsou pátí, Strakonice poslední. První utkání skončilo výhrou Štírů 7:4.