TJ Radomyšl - MNK mobilprovás Modřice B 3:6 (0:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:6)

Sestava TJ Radomyšl: Vachulka, Slavíček, Toman,,Havlík, Švancar, Nepodal, Kříž, Babka, Hokr.

Utkání se odehrálo za krásného slunečného počasí s několika nováčky v sestavách. Do té domácí naskočil Babka, za hosty se představil Kolouch. Hosté dorazili s odhodláním získat body a oplatit domácím zisk bodu ze zápasu v Modřicích. Začátek se jim opravdu povedl a dokázali získat oba zápasy prvních dvojic. Nejprve Nepodal s Hokrem podlehli Brenerovi s Kolouchem 10:9 v prvním setu, pak si hosté přenesli pohodu i do toho druhého a získali pro hosty první bod. Na jejich výkon pak navázali Halva s Burianem, kteří ve dvou těsných setech přetlačili Babku s Tomanem. Domácí však neložili zbraně a trojice Nepodal, Hokr, Toman snížila stav po výhře nad Brenerem, Bartošem a Kolouchem. Vyrovnání pak přinesla další trojková výhra Slavíčka, Švancara a Babky nad Burianem, Halvou a Spoustou a alternujícím Bolelouckým.

Miska vah se na stranu hostů opět překlopila v nepárové části. Domácí Slavíček se Švancarem získali první set, ten druhý Boleloucký s Bartošem, musel tedy rozhodnout třetí zkrácený. Za stavu 9:9 měli domácí útok, ale Slavíčkův kraťas se přes síť nedostal – 2:3. Poté byl v utkání singlistů úspěšnější hostující Burian, který dokázal přehrát Slavíčka - 2:4. Poté Nepodalova trojice prokázala své kvality a přehrála tu Halvovu a snížila na 3:4. Bránu k bodům pak otevřela trojice Brenera, která ve dvou setech přehrála Slavíčka, Babku, Švancara a střídajícího Vachulku. Domácí dvojkový zmar pak dokonala dvojice Nepodal s Hokrem proti Halvovi s Burianem a hosté se mohli radovat z vítězství.

"Odehrálo se vcelku vyrovnané utkání, dnes se nám bohužel nedařilo ve dvojicích a o osudu utkání se rozhodlo v nepárové části, což nám nakonec zlomilo vaz. Hosté potvrdili po právu své postavení v tabulce a zaslouženě zvítězili. Jen mě trochu mrzí, že v některých okamžicích nebylo jejich chování úplně v duchu fair play," uvedl domácí trenér Josef Slavíček.

Autor: Milan Koubovský