Jihočešky šly sice do vedení, to ale bylo naposledy v zápase. Pak mladý plzeňský tým (v čele s trojicí Galuškových) začal ukazovat svou převahu. „Hlavní zbraní soupeřek, kterou se nám zejména v úvodní pasáži utkání nedařilo eliminovat, byla výborná střelba všech spojek ze střední a větší vzdálenosti," uvedla trenérka Eva Krausová.

Výkonu Strakonic podle ní chybělo nasazení, přechody do útoku byly pomalé a těžkopádné, hráčky se zbytečně vyčerpávaly dlouhými postupnými útoky. Navíc neproměňovaly gólové šance. Západočešky půli vyhrály 16:13.

Již po několikáté během této sezony ale Strakonice zažily úvod druhé části jako z hororu. „Inkasovaly jsme šest branek v řadě a za stavu 13:22 tak bylo o výsledku prakticky rozhodnuto," konstatovala trenérka. Navíc družstvu domácích chyběla vůle a odhodlání, naopak se v jejich řadách rozprostřela rezignace.

Jihočešky se už na více než šestigólový rozdíl nedostaly a prohrály. „Není každý den posvícení. Tentokrát je třeba objektivně přiznat, že nám soupeř uštědřil pěknou lekci a přehrál nás naprosto ve všech herních činnostech. Je však asi zbytečné nad výsledkem naříkat, naopak je potřeba se z průběhu utkání a vlastních chyb poučit," zhodnotila Eva Krausová.

Sezonu tým zakončí v sobotu zápasem v Chebu.