Výborné utkání v sobotu 7. března na pravém křídle odehrál zkušený strakonický házenkář Jaroslav Dušek. Proti Bohunicím kromě čtyř gólů totiž ještě zařídil tři sedmičky a několika nápaditými přihrávkami vybídl ke skórování své spoluhráče. Měl tak výrazný podíl na vítězství 30:26.

Dva body s předposledními Bohunicemi byly povinností, ale doma jste určitě měli vyhrát
 o víc gólů. Souhlasíte?
Že jsou Bohunice předposlední, to neodpovídá tomu, jakou disponují herní kvalitou. Pro nás je teď trošku složitější hledat motivaci, když už na vedoucí Kopřivnici máme ztrátu tří bodů a jsme přesvědčeni, že body ztrácet nebude. Měli bychom ale důstojně soutěž dohrát a doma určitě vyhrávat.

A ten gólový rozdíl?
Kdybychom proměňovali šance, mohli jsme v půli vést o osm devět gólů a hrálo by se nám také jinak. Začátek druhé půle nám trochu utekl, jak u nás už bývá zvykem, a soupeř vycítil šanci. Ale byla to spíš válená než házená… Naštěstí jsme potom zase utekli a byl klid. Zápas jsme měli pod kontrolou, ale asi to nebyla oku lahodící házená.

Přišlo mi to z vaší strany utahané. Hrála roli právě ta trošku chybějící motivace, nebo fakt, že jste věděli, že Bohunice neměly na to, aby tady uspěly?
Hráč by se měl dokázat namotivovat do každého zápasu. Nicméně zapálenost, jaká byla v Kopřivnici, z nás nečiší. Soupeř byl jednoznačně slabší a možná to v některých momentech vypadalo, že hrajeme až ležérně nebo laxně. Je na každém hráči, aby si sáhl do svědomí, jestli dal do zápasu všechno, nebo něco podcenil. To si musí každý už přebrat sám.

Motivací samo o sobě přece musí být získat v soutěži co nejvíc bodů. Nebo vaši fanoušci, pro které hrajete…
Určitě. Proto říkám, že si každý hráč musí sáhnout do svědomí, jestli dal do zápasu všechno a jestli mohl něco udělat lépe. Popřemýšlet 
o tom a chyby postupně odstraňovat. Náš největší neduh je, že stále opakujeme stejné chyby a nehrajeme to, na čem se dohodneme. V odvetné části nás dost trápí neproměňování šancí. Když je budeme proměňovat, začneme vítězit o víc gólů. Naši fanoušci si to zaslouží, jsou fantastičtí. I když dramatičtější zápas si možná užijí lépe… Nesmíme rozhodně nic vypouštět a rvát bychom se měli do posledního utkání.

Dvakrát jste na jaře hráli venku, dvakrát jste prohráli. V sobotu jedete na hřiště poslední Olomouce. Nemůže se stát něco podobného jako minule s Talentem Plzeň B, jemuž jste podlehli o jedenáct gólů? I když nyní narazíte na nejslabšího soupeře?
V Plzni to byl zápas, který prostě nevyšel nikomu. Jednak to byl zápas „blbec", jednak, od nějaké 35. minuty, kdy jsem ho sledoval ze střídačky, na mě působila odevzdanost od všech hráčů po realizační tým. To utkání se nám krutě nepovedlo, tohle by se nám stávat nemělo. Poslední Olomouc hraje o každý bod, jedeme na Moravu, v této soutěži občas bývá, že nám nemusejí být úplně nakloněni rozhodčí… Ale musíme se soustředit jen na svůj výkon a ukázat, že jsme druhý tým tabulky. Olomouc by neměla dostat žádnou šanci!

Sto a padesát

Svůj 100. gól v sezoně vstřelil proti Bohunicím kapitán Strakonic Martin Mošovský. Bylo to na konci 12. minuty na 6:3.

Po něm David Zbíral vsítil v zápase svůj 50. gól, ve 41. minutě, dával na 21:18.

Svůj jubilejní 50. gól v sezoně zaznamenal i Jaroslav Dušek, v 52. minutě zvyšoval na 26:20.