V prvním utkání Jihočeši Na Folimance s USK prohráli výsledkem 100:91. Svému soupeři tedy mají co oplácet. Povzbudivá je skutečnost, že v odvetných zápasech se Lvům v domácí hale zatím daří a poraženy odsud odjely týmy Prostějova i Kolína. Lions by jistě rádi pokračovali ve vítězné domácí sérii i dnes. Budou se však muset obejít bez zraněného Kysely, který si v posledním utkání proti Kolínu poranil koleno a sezona pro něho předčasně končí.

„V utkání s USK Praha bereme jedině výhru, i když sílu soupeře samozřejmě respektujeme. V posledních zápasech jsme ale našli pohodu, kterou bychom si rádi přenesli také do dnešního utkání proti USK Praha," říká k dnešnímu duelu trenér Jindřichova Hradce Karel Forejt.

Zranění Kysely vyřešil klub angažováním amerického hráče Rodericka Earsona. Zda čtyřiadvacetiletý mladý hráč nastoupí již dnes proti USK Praha však není jisté.

„Dotahujeme do konce formality s tím spojené. Děláme vše proto, abychom to stihli, ale jsou věci které neovlivníme. Ve čtvrtek ve Svitavách už bychom ale jeho služeb měli využít určitě," potvrzuje tiskový mluvčí Radim Valcha.