FOTBAL

Finále poháru si zahrají Vodňany B

Fotbalisté vodňanského béčka, posíleni o hráče A-týmu, jsou druhými finalisty Otavský zlatý Českého poháru. Ve středu 20. května porazili v semifinále Cehnice na jejich hřišti 3:1 (3:0), když dva góly dal Kukla (jeden z penalty) a jeden Veselý, za domácí snižoval Herzig. Ve finále, které se hraje ve středu 3. června v Katovicích, se Vodňany B utkají o prvenství s Juniorem Strakonice.

BASKETBAL

Basketbalová mládež hraje o postup

Důležitá utkání čekají basketbalovou mládež. V sobotu 23. května hrají budoucí starší žákyně první kolo kvalifikace o postup do ligy. Soupeřem jim budou Karlovy Vary a Benešov. Hrát budou zítra v tělocvičně ZŠ Povážská. První utkání od 10 hodin s Karlovými Vary, druhé v 17.30 hodin s Benešovem. Vary s Benešovem hrají od 13.30 hodin. Vítěz má zajištěn postup, druhé kolo se hraje v sobotu 6. června. O týden později hrají o extraligu kadetky v Kožlanech, kde jejich soupeři budou týmy Jablonce a Plzně. Také zde postupuje vítězný tým.

VOLEJBAL

Volejbalisté si poradili s lídrem

Nejprve prohra, potom výhra nad lídrem. Volejbalisté ČZ Strakonice v 9. kole krajského přeboru II podlehli Písku B na jeho hřišti 2:3, ve 12. kole ale porazili Staré Hodějovice 3:2 a v tabulce jsou druzí.

S Pískem tým ČZ první set prohrál 21:25, druhý však vyhráli 25:17. V dalším dějství to bylo jako přes kopírák. Třetí set opět vyhrál Písek 25:21 a čtvrtý set se vyvíjel jasně zase pro hosty. Za jednoznačného stavu 17:10 se při jednom ze zákroků zranil kapitán Václav Svach a poranil si koleno. Jelikož nikdo na střídání nebyl, musel zápas dohrát. Set Strakonice vyhrály, ale rozhodující pátý prohrály 12:15.

Chuť si mužstvo od Otavy, hrající aktuálně domácí zápasy v Dražejově, spravilo v úterý 19. května, kdy si poradilo s vedoucími Starými Hodějovicemi 3:2. Úvodní set vyhráli hosté 25:16, druhý dopadl těsně 25:23 pro domácí. Hosté byli zaskočení a celý další set se z toho nedostali. Výsledkem byl další vyhraný set domácích – 25:13.

Pak ale jako by přišlo uspokojení a mírný útlum Strakonických. Náskok hostů trval ve čtvrté hře do stavu 18:22, kdy domácí měli i první mečbol, ale o ten přišli a set nakonec prohráli 26:28. V rozhodujícím setu však tým ČZ převážně vedl a vyhrál ho nakonec 15:11 a zápas tak 3:2.