Před rokem stál Daniel Málek na lavičce Blatné jako trenér. S obnoveným týmem došel až do finále, kde ale byla nad jeho síly Vltava České Budějovice. Bylo z toho tedy konečné druhé místo.

Letos bývalý kouč přihlížel bitvám Datels z hlediště, hned po minulé sezoně oznámil konec. Jak vnímal letošní jízdu až k prvenství? „V roli diváka mi to přišlo lehčí než z pozice trenéra. V minulém ročníku se mi zdálo, že jsme se ve všech zápasech přetahovali, letos šli kluci play off jednodušeji – jako nůž máslem," porovnával.

Mužstvo se po odchodu Daniela Málka nezměnilo. Přesto bylo jiné, vždyť dokázalo suverénně projít play off – bez jediného zaváhání. „Ukázalo se, že tým za rok udělal obrovský kus práce. Kluci se posunuli, hlavně mentálně, nabrali zkušenosti. Je to mladý tým, který má obrovskou perspektivu. Jen tak dál," zdůraznil.

Blatná se celkovým prvenstvím v krajské lize vrátila do II. NHbL, kde předtím řadu let pravidelně hrála. Bývalý kouč si myslí, že Datels mají na to, hrát ve středu tabulky. „Kluci mají i na play off. A to už bude zase vyšší level a získají další zkušenosti."

Na vyšší soutěž bude chodit Daniel Málek dál a stále „jen" v roli diváka. Nic se pro něj v tomto ohledu nemění. „Máme přírůstek v rodině, nestíhám. Měl jsem problém se vůbec dostat na zápasy. Budu však dál chodit fandit, přát tomuhle týmu úspěch. Vždyť všichni kluci prošli mýma rukama, mám z toho radost," uzavřel.