Jak již z názvu závodu vyplývá, závod bude měřit třicet kilometrů a závodníci si mohou zvolit techniku, kterou poběží. Mohou samozřejmě obě. Zítra se pojede volně, v neděli je pak na programu klasika.
Trasa povede z lyžařského areálu v Churáňově do centra Národního parku Šumava a sněhové podmínky jsou po celé její délce ideální.
K mání jsou stále volná startovní čísla a přihlásit se na zítřejší závod bude možné v přilehlém Sporthotelu Olympia do 13 hodin. Samotný závod na 30 kilometrů volnou technikou startuje ve 14 hodin.
Na nedělní závod klasickou technikou, který se jede v 10 hodin, bude možné se registrovat do 9 hodin.
Veškerý servis pro závodníky bude zajištěn v běžeckém lyžařském areálu Zadov, kde se budou moci účastníci zahřát v ČEZ Energy zóně. Najdou zde rovněž převlékárnu s úschovnou a na místě bude připraven mazací servis lyží.
Šestý ročník Kašperské 30 jistě prověří běžkařské zkušenosti všech účastníků SkiTour. Na své si přijdou i rodiny s dětmi či začátečníci při závodě na 10 km, pro ty nejmenší jsou pak přichystány dětské závody Mini Kašperská, ve kterých si zajedou od 500 metrů po tři kilometry.
Na trase třicetikilometrového závodu se objeví řada známých tváří. V okolí Churáňova by si měl zazávodit v obou závodech triatlonista Jan Čelůstka, účastník olympijských her v Londýně v roce 2012. Čelůstka se každoročně účastní Jizerské padesátky a letos se rozhodl absolvovat i další závody SkiTour. „Je to ideální doplněk mé zimní přípravy. Během prosince a ledna, pokud to podmínky dovolí, se snažím využít běžek co nejvíce. Kašperskou třicítku jsem ještě nejel, takže jsem zvědavý," řekl reprezentant v triatlonu na webu organizátorů běžeckého seriálu.

Sobota 21. ledna:
12.00 start dětských závodů (500 m, 1 km, 2,5 km)
14.00 start závodu na 30 km volnou technikou.
Neděle 22. ledna:
10.00 start závodu na 30 km klasickou technikou.
10.45 start závodu na 10 km klasickou technikou.