II. liga žen: BK Strakonice B – BaK Plzeň 86:42 (42:23)

Ženy opět nezaváhaly a v zápase plném pohledných akcí a spolupráce zaslouženě vyhrály a jsou stále na čele. Vynikla spolupráce i zkušenost v obraně a příkladem bylo zakládání rychlých protiútoků. V družstvu Plzně hrála strakonická odchovankyně Kateřina Kuncipálová a také dvě hráčky, které na jihu Čech startovaly v týmu žen v nejvyšší soutěži – Kůsová a Vendula Kašparová (Macková).

Extraliga kadetek: BK Strakonice – Valosun Brno 46:51 (21:24)

Ve vyrovnaném utkání rozhodl až závěr, kdy strakonické hráčky nebyly schopné tři minuty vstřelit koš i kvůli velmi agresivní obraně soupeře. Valosun naopak proměnil v závěru důležité trestné hody a vítězství strhl na svoji stranu. Opět se potvrdila celosezonní slabina Jihočešek, a to počet vstřelených bodů. Průměrně v zápase extraligy nastřílí 46 bodů a s tímto počtem se utkání vyhrává velmi obtížně.

BK Strakonice – SŠMH Brno 41:95 (22:53)

Proti kvalitnímu týmu zaostávaly Strakonice od počátku utkání. Vyzrálý soupeř nemilosrdně trestal každou jejich chybu, a tak trenéři mohli být spokojeni jenom s výkonem ve třetí čtvrtině.

Liga starších žákyň, extraliga: BK Strakonice – Slovanka 63:76 (35:45)

Proti vedoucímu celku, který většinou dává soupeřům sto bodů, podala děvčata bojovný výkon a díku svému úsilí se jim podařilo soupeře potrápit. Chvílemi dokonce byla naděje na výhru. Ale chyby v týmovém pojetí obrany – zaviněné nepozorností některých hráček – Slovanka povstala a nakonec zvítězila.

BK Strakonice – BA Sparta Praha 52:55 (29:27)

Dřina opor týmu přinášela naději až do posledních minut či spíše vteřin, neboť družstvo skoro stále mírně vedlo. Při snižování náskoku pomohla hostům netrestaná silová hra, která jim umožnila vyrovnat a v posledních 30 vteřinách po sporné osobní chybě soupeřky upravily na konečný rozdíl, který přinesl Jihočeškám prohru o tři body. Náskok domácího týmu mohl být v průběhu utkání vyšší, kdyby proměnil těžce vybojované střelecké šance.

MIROSLAV VONDŘIČKA, JIŘÍ JOHANES