Písek se v interlize zachránil, tak jaké je vaše hodnocení sezony?
Mám dobrý pocit z toho, kam se holky posunuly a vůbec z celého mého působení v Písku.

Svého rozhodnutí vést Písek v interlize tudíž nelitujete?
Jednoznačně jsem rád, že jsem se rozhodl do Písku jít, a že jsem mohl s takovými hráčkami pracovat. Proto jsme se domluvili na spolupráci i v příští sezoně.

Měla sezona v Písku vůbec nějakou chybu?
Mrzí mě jedině to, že jsme netrénovali ve větším počtu hráček. Na to, že jsme měli jenom tři tréninky týdně, si myslím, že docházka na tréninky mohla být lepší.

Slavnostní zahájení Sportovních her mládeže 2017 v Písku.
OBRAZEM: V Písku byly zahájeny Sportovní hry mládeže



A proč tedy nebyla?
Roli sehrálo pracovní vytížení hráček, studium i dojíždění. Spousta holek do Písku dojíždí a to zabere spoustu času. Všechny ty důvody chápu, i tak si ale myslím, že mohlo na trénink chodit víc hráček. Pak by bylo zlepšení jejich výkonnosti ještě markantnější. Je to ale opravdu jediná kaňka na této sezoně.

Říkal jste, že se výkonnost hráček oproti úvodu sezony posunula. Příští ročník interligy by tedy měl být výsledkově lepší?
Družstvo udělalo pokrok a my bychom chtěli navázat na hru, kterou jsme předváděli v posledních dvou měsících. Cíle v příštím ročníku interligy budeme mít jistě vyšší, cítí to myslím i samotné hráčky.

Jistě ale hodně bude záležet na tom, jestli se vedení klubu podaří udržet tým pohromadě. V minulosti nejvýraznější opory Písek opouštěly. Máte podobné signály i letos?
Zatím nemáme žádné zprávy, že by měla nějaká hráčka tým opustit. O podobě kádru však stále ještě s hráčkami jednáme, takže nic není definitivní. Pokud však družstvo skutečně zůstane pohromadě, jsem přesvědčen, že už rozhodně nebudeme v interlize takovými otloukánky jako v právě skončené sezoně.

Prezident České republiky Miloš Zeman při návštěvě Jihočeského kraje v červnu 2017.
Nejlepší relax? Vleže ve člunu, těší se prezident na dovolenou



Je reálné, že by se v Písku mohla objevit nějaká zajímavá posila?
Rozhlížíme se a rozhodně bychom nějakou novou hráčku do družstva rádi zapracovali. Uvítali bychom hráčku na postu spojky, protože už nyní víme, že ze studijních důvodů nebude pokračovat Dominika Bullová. Jak už jsem ale řekl, o podobě kádru teprve jednáme, takže konkrétní být nemohu.

Nyní už mají hráčky volno?
Domluvili jsme se s holkami, že v červnu ještě budeme trénovat, protože dva měsíce bez jakékoliv aktivity by byly příliš. Zaměříme se na doplňkové sporty, aby hráčky zůstaly v kondici. Pak si dají pauzu a s ostrou přípravou na novou sezonu začneme poslední týden v červenci.