První set fanoušky vyděsil, naštěstí přišel obrat a Jihostroj splnil roli favorita. Porazil Havířov v domácím prostředí 3:1 a už se chystá na středeční atraktivní zápas s Berlínem.

Favorit z Českých Budějovic po nepřesvědčivých výkonech z minulých kol ani proti Havířovu nezačal v oslnivé formě. Jihočeši sice  bleskurychle 4:0 vedli, ještě rychleji ale o svůj náskok přišli. První set skončil prohrou Jihostroje 15:25 a z tribun se ozývaly kritické hlasy nespokojených diváků.

Trenér Jan Svoboda už v průběhu prvního dějství protočil sestavu, naskočil Venezuelan Rojas, pro další průběh utkání měl kormidelník českého mistra šťastnou ruku, Českobudějovičtí další dva sety vyhráli – 25:16 a 25:19.

Nepříjemný moment si za stavu 14:10 ve třetím setu prožil českobudějovický blokař Radek Mach, pod sítí špatně došlápl, vymkl si kotník a do zápasu musel zasáhnout také kapitán Michal Sukuba. Právě on sérií vydařených podání získal pro svůj tým rozhodující náskok a přivedl úřadujícího mistra ke třem perně vybojovaným bodům.

Jan Svoboda (Jihostroj Č. Budějovice): „Sestava Havířova pro nás byla překvapivá. Havířov si poctivě krajními hráči a diagonálním hráčem uhrál první set. Bojovalo se celý zápas, za vítězství jsem rád. Radek Mach si šlápl na vlastního spoluhráče, uvidíme podle lékařského vyšetření."

Jakub Zvolánek (Havířov): „Byl to pro nás zvláštní zápas. Potýkáme se se zraněními a s nemocemi. První set jsme zvládli, byli jsme soupeři víc než vyrovnaným soupeřem, pak Jihostroj potvrdil svoji kvalitu. Nebyli jsme odevzdaným týmem. Dotlačili jsme domácí k tomu, že museli hrát naplno."

VK Jihostroj České Budějovice - SKV Havířov 3:1 (-15, 16, 19, 17), rozhodčí Fink, Němeček, čas: 83 minut, diváků 550.

Jihostroj České Budějovice: Habr, Kriško, Fila, Pláteník, Mach, Sobotka, - libero Juračka (Michálek, Zapletal, Rojas, Sukuba) - trenéři Svoboda, Pochop.

Havířov: Kramár, Holiš, Hukel, Srkal, Šoltýz, - libero Dohnal (Fajkus) - trenér Zvolánek.