Takový byl v kostce průběh zápasu superligy thajského boxu, který byl jedním z vrcholů nedávné Gladiators Night v českobudějovické Gerbeře. „Přímo strategie to nebyla,“ usměje se úspěšný bojovník. „Ze začátku jsem chtěl jet opatrněji, a když se pak třeba povede nějaký úder, tak do toho pak šlápnout a zkusit to dotáhnout do konce, což se nakonec také povedlo,“ dodá.

Mraček svého soupeře bleskově hned v prvním kole zasypal sprškou tvrdých úderů. „Jakmile jsem jednu trefil, tak jsem ucítil krev a šel jsem po něm,“ přizná.

O svém soupeři ze Srbska toho dopředu moc nevěděl. „Věděl jsem jen, že má za sebou také dost zápasů. Připravovali jsme se na něj. Ale spíše obecně. Nechystali jsme se konkrétně na tohoto protivníka. Už jsme jenom dolaďovali některé detaily,“ říká ke své přípravě na duel.

Přestože je Mračkovi už čtyřiatřicet let, stále oplývá skvělou fyzickou kondicí. „Neřekl bych, že trénuji nějak víc než ostatní. Asi to mám od Boha,“ směje se. „To je samozřejmě legrace. Ale je fakt, že s fyzičkou jsem problém nikdy neměl,“ tvrdí.

Mraček se připravuje doma v Třeboni, na Gladiators Night však hájil barvy pořádajícího Gladiators Gym České Budějovice. „Jsme tady na jihu jedna parta. Jsme v Třeboni takovou odnoží budějovického klubu,“ vysvětluje.
Atmosféra v Gerbeře byla tradičně skvělá a Mračka, který se zde představil vůbec poprvé, doslova nadchla. „Bylo to něco neskutečného. Opravdu výborné, nemohu si stěžovat,“ chválí fanoušky.

Jan Mraček je několikanásobným mistrem Evropy v taekwon-du. Tomuto sportu se také věnuje i nadále. „V taekwon-du trénuji státní reprezentaci. Jsem už jenom koučem, sám moc nezávodím. Věnuji se především trénování,“ uvádí. „Ale sám se také musím udržovat, zdokonalovat a poznávat nové věci. Což pro mě určitě thajský boj je,“ zdůrazní.

Porovnání thajského boxu a taekwon-da podle něj vyznívá pro box. „Dělají to diváci. Tady v budějovické Gerbeře je atmosféra skutečně neuvěřitelná. Divákům bych chtěl poděkovat. Něco takového se snad nikde jinde ani nedá zažít,“ vzkázal skvělým českobudějovickým příznivcům.