Informace z titulku by mohla být lehce zavádějící. Teplý leden prožíváme všichni, pro volejbalisty českobudějovického Jihostroje ale bude extrémně termínově náročný. A cesta k moři hráče také nečeká. V sobotu vyrazí k prvnímu extraligovému utkání roku 2023 do Benátek nad Jizerou. "Sedmého začínáme extraligu, hned jedenáctého nastoupíme v Maaseiku v Poháru CEV." Trenér Vojtěch Zach si před vánočními svátky lehce posteskl, že pro neustálé cestování nemá tým čas na trénink. "Nestěžuju si. Prostě to tak je. Neustále jezdíme a hrajeme, jezdíme a hrajeme." V mezisvátečním období byl právě čas na trénink. Teď cestovatelský kolotoč začne znovu.

Fotbalový trenér Jindřich Dejmal byl s Amforou v Brazílii
Srdce Pelého přestalo bít, život v Brazílii se zastavil. Dejmal byl na Maracanã

Čtrnáctého ledna se v české extralize odehraje velký šlágr. D Č. Budějovic přijede Karlovarsko. Pak Jihostroj pojede do Beskyd a rychle se hráči budou vracet na domácí odvetu play off Poháru CEV s Maaseikem. Doma v atraktivním duelu evropského poháru se Jihočeši představí 25.1. A závěr ledna bude také zajímavý, přesně 30.1. sehraje Jihostroj domácí zápas s Libercem, tento zápas byl přeložený z 28.1.

"Do toho nás čeká ještě čtvrtfinále Českého poháru, to budeme hrát 18. nebo 19. 1. Losovat se bude losovat na začátku ledna. Buď dostaneme Beskydy, Odolku, Kladno nebo Prahu, ta ale ještě musí porazit Zlín." Od letošní sezony se ČP hraje jen na jeden zápas – los určí, jestli bude hrát Jihostroj doma nebo venku.

Fanoušci Jihostroje se mají v lednu na co těšit.

Program v lednu:
7.1. v Benátkách
11.1. v Maaseiku play off Poháru CEV
14.1. doma s Karlovarskem
21.1. v Beskydech
25.1. doma s Maaseikem odveta Poháru CEV
30.1. doma s Libercem (TV utkání, přeloženo z 28.1.)