Hokejbalové extraliga: HBC Highlanders Prachatice - Elba DDM Ústí nad Labem 5:4 ss (3:1, 1:1, 1:1, 0:2)

Branky: 3:59 Štěpánek (Šaršok, Šilhán), R. Sitter (Bárta, Štěpánek), 14:39 Tácha (Bárta, Markytán), 28:04 Braun (Markytán, R. Sitter), 50:00 Kalát (rozhodující nájezd) - 11:11 Červinka, 24:45 Krejčík (Grus), 31:13 Soukup, 34:28 Škurla (Krajíček). Vyloučení: 11:7. Využití přesilovek: 1:1. Střely na bránu: 23:21. Diváci: 133.

Prachatičtí hokejbalisté vstupovali do svého čtvrtého utkání sezony se čtyřmi body na kontě. Dva získali po samostatných nájezdech v Dobřanech a dva v prodloužení doma se Svítkov Stars Pardubice. Elba byla dva body před nimi, ale měla odehráno o dva zápasy více.

Domácí se do svého soupeře od začátku pořádně zakousli a již v 6. minutě vedli 2:0. Nejprve Šaršokovu střelu od modré tečoval do sítě J. Štěpánek a poté se před brankářem šikovně prosadil R. Sitter. Hrálo se hodně tvrdě, a tak byla často v permanenci trestná lavice. Hosté dostali výhodu přesilovny pět na tři a po čtyřech vteřinách ji využili - 2:1. V závěru první třetiny však spolupráci Bárty s Markytánem využil šikovnou tečí Tácha a domácí znovu vedli o dva góly.

Zdroj: Deník/Vladimír Klíma

Ve druhé třetině se hostům ze severu Čech podařilo poměrně brzy snížit. Přesilovku však využili i domácí a Braun Horalům znovu vrátil dvoubrankové vedení. Úvod třetí třetiny však domácí jakoby prospali a soupeř dvěma rychlými góly vyrovnal. V závěru utkání se znovu přitvrdilo, ale ani jeden tým již nevyužil ani jedné přesilovky, a tak si oba celky připsaly po bodu.

O ten druhý se hrálo v prodloužení. A pokračovala tvrdá a chvílemi až zákeřná hra, při které hokejbal plakal. Nicméně se nerozhodlo a vše musely rozhodnout samostatné nájezdy. Jako první šel na věc domácí Kalát, několikrát míček zakvedlal před brankou Řehoře, aby následně radostí zvedl ruce. Nikdo v tu chvíli nečekal, že je hotovo. Ale bylo, nikdo z dalších pěti exekutorů již nájezd neproměnil, a tak slavili domácí další dva body.

Zdroj: Deník/Vladimír Klíma

V tabulce Horalové zůstávají na osmém místě, když mají na sedmou Hostivař, která nadbírala také šest bodů, utkání k dobru. Nyní v sobotu čeká na Horaly daleká cesta do Karviné. Tam nastoupí od 14 hodin proti pátému týmu soutěže.