Na letošním jubilejním 50. ročníku obsadili čtvrté místo. Jenže se na tom podepsalo nepříznivé počasí. Kvůli tomu se od čtvrtfinále dohrávalo na sedmičky. „Byla to loterie. Jinak myslím, že bychom turnaj bez problémů dokázali vyhrát,“ konstatoval trenér Roman Marienka.

Strakoničtí muži jedou na turnaj do Hofenu.
Házenkáři jedou do Německa obhajovat prvenství

Cesta Jihočechů skončila v semifinále na sedmimetrové hody a úspěšní poté nebyli ani v boji o třetí místo. „To už regulérně padaly kroupy. Sportovní výsledek proto není možné brát až tak vážně,“ zdůraznil strakonický lodivod.

Tým od Otavy odehrál turnaj v lehce okleštěné sestavě, a to bez obou brankářů, kteří byli na dovolené. Mezi tyče se tak postavil matador a bývalý hráč Luděk Gruzovský a bývalý brankář Lukáš Moravec. „Naše sestava byla kombinovaná z mužů a z příchozích dorostenců. Všichni se zapojili do hry, odehráli jsme víceméně slušné zápasy,“ zmínil Marienka.

FAKTA

Výsledky A-týmu mužů na 50. ročníku Kappelbergu:

Skupina: Strakonice – Ebersbach/Bünz 14:12, Strakonice – Treffelhausen 14:8, Strakonice – Hofen/ Hüttlingen 14:5, Strakonice – Heubacher 7:9. Branky celkem: Zbíral, Houska 8, Krejčí 7, R. Marienka ml., Samek, Chvosta 5, Mošovský 4, Tockstein, Pek 3, Vrchlavský 1.
Osmifinále:
Strakonice – SAAR 10:8, Krejčí 3, Pek, Mošovský, Zbíral 2, Houska 1.
Čtvrtfinále – sedmičky:
Strakonice – Göppingen Holzheim 4:2, Mošovský, Zbíral, Chvosta, Krejčí.
Semifinále – sedmičky: Strakonice – Hofen 1 3:5, Mošovský, Chvosta, Tockstein.
O 3. místo – sedmičky: Strakonice – Wasseral/ HUGA 1:3, L. Moravec.

Strakonice měly na turnaji zastoupení i v kategorii 32 plus, ve které jejich tým skončil třetí.

Strakoničtí házenkáři si prohlédli pivovar.
Házenkáři navštívili před odjezdem na turnaj pivovar