V Klatovech Jihočeši nastoupili proti prvoligové Lokomotivě Plzeň a vyhráli 85:58.

„V těchto zápasech jde především o to, aby si hráči odpočinuli od tvrdé fyzické přípravy, kterou v předchozích dnech absolvovali. Určitě je pro ně příjemnější si zahrát a z tohoto pohledu zápas s Plzní svůj účel splnil,“ zhodnotil první přípravný duel trenér Karel Forejt.

V utkání se představily všechny čtyři nové posily, Američané Coleman s Lawhornem, Martin Bašta a také Lukáš Kantůrek. Posledně jmenovaný odchovanec pardubického basketbalu se u Vajgaru objevil v tomto týdnu. „Ještě čekáme na Chrise Tawiaha. Lawhorn a Coleman jsou u nás zatím na zkoušku a teprve se uvidí, jestli u nás zůstanou,“ říká Forejt.

K prvnímu přípravnému utkání neodcestovali s týmem kvůli lehčím zraněním, která si přivodili při atletické přípravě, Jakub Novák a Dalibor Fait.

Jindřichohradecké basketbalisty nyní čekají další přípravné zápasy. Ten nejbližší odehrají v Pelhřimově 30. srpna, kde se utkají s Nymburkem. Osmého září nastoupí Jihočeši v další přípravě proti Hradci Králové a v půli září Fio basket Jindřichův Hradec pořádá tradiční turnaj O pohár starosty města. K Vajgaru přijede Iskra Svit a Sluneta Ústí nad Labem.