Po čtvrtém místě vybojovali házenkáři Strakonic v uplynulém ročníku druhou příčku. V první lize zatím hráli první housle. Třetí sezonu vidí ale trenér Miroslav Vávra jako nejtěžší. Hlavně proto, že zranění kolena si obnovil Miroslav Masák.

Uplynuly tři týdny od konce sezony, kterou jste si vyhodnotili velmi kladně. Máte už tak brzy 
v hlavě další ročník?
V hlavě ho mám už delší dobu, protože musím připravit soustředění. Tentokrát ho absolvujeme na Kvildě, až poté se přesuneme do areálu na Sídlišti. Co se týče hráčského kádru, zůstává stejný jako v minulém ročníku.

Otazníky visely nad několika staršími hráči ohledně jejich dalšího působení v mužstvu. Jak to dopadlo?
S klukama jsem mluvil. Končí Jirka Vávra, který zůstává v záloze pro případ, že by se nám zranilo některé levé křídlo. Pak by naskočil. Ze zdravotních důvodů skončil Petr Masák, jeho poškození ramene je tak velké, že ve svém věku už musí skončit. Ale přislíbil, že kdyby bylo potřeba, vypomohl by.

Po zranění kolena měl do příští sezony naskočit Miroslav Masák. Ale opět se zranil. Jak to
 s ním vypadá?
Míra si bohužel na tréninku opět přetrhl křížový vaz 
v koleni, který měl přetržený minulý rok. V červnu jde na operaci, takže bude opět celý rok bez házené.

To je velká ztráta…
To je největší možná ztráta, jakou jsme mohli utrpět. Počítali jsme, že Míra bude do nové sezony úplně v pořádku. Rok odpočíval a měl obrovskou chuť hrát. Ještě neměl natrénováno, ale to by dohnal, v tom by nebyl problém. Chtěli jsme hru založit na něm, abychom ulevili Tomášovi Pekovi v obranné činnosti a mohli ho víc používat v útoku nebo na levé křídlo. Všechno je jinak, hra bude tedy stejná jako v uplynulé sezoně.

Jeho obnovené zranění – byla to nešťastná náhoda?
Myslím, že Míra přepálil snahu se vrátit. Trénoval až moc agresivně a sám si způsobil znovu přetržení křížového vazu.

A ještě co se týče dalších starších hráčů – Filipa Moravce
 a Miroslava Bažaty? Budou dál pokračovat?
Filipa Moravce jsem musel přemluvit, ale myslím, že se mi to povedlo. Takže s Jardou Duškem budou hrát na levém křídle. Problémy s trénováním zřejmě opět bude mít David Zbíral a přibudou 
k němu Roman Marienka
 a Pavel Kaufman, kteří jdou na vysokou školu. Bude tam absence tréninků. Proto budeme muset Michala Krejčího adaptovat na pravou spojku. S Mírou Bažatou jsme domluveni jen do konce kalendářního roku a v lednu 
v přípravě budeme řešit, jestli s námi sezonu dohraje. U něj je vše odvislé od jeho pracovních povinností.

Co případné posílení týmu? Rozhlížíte se, je něco v jednání?
V jednání pořád lehce zůstává Víťa Šebek z Jičína, toho máme rozjednaného už od zimy. Nevíme ale, v jakém stádiu jsme, je totiž pracovně mimo republiku. Až se vrátí a jestli nás bude kontaktovat, budeme jednat. Jinak se nám žádná posila nejeví. I když času je dost, přestupové termíny byly prodlouženy až do 15. září.

Podle toho, co všechno jste doteď řekl – nemáte trochu obavy z nové sezony? Předchozí dva ročníky jste hráli na špici, diváci jsou namlsaní…
Jak se říká, že druhá sezona je nejtěžší, tak pro nás to bude ta třetí. I vzhledem k tomu, jaké mám reakce od hráčů a vím, jak jsou vytížení mimo házenou, nám vznikne obrovský problém s kvalitou tréninků. A někteří nemají
 v házené v první lize prioritu. Stává se pro ně okrajovou záležitostí. Tak se však nedá hrát na této úrovni.

Jaký máte tedy cíl?
Dali jsme si cíl hrát opět na čele tabulky. Po dvou minulých sezonách ani jiný mít nemůžeme.

Letní příprava

Do konce června má mužstvo volné tréninky. Poté hráči dostanou individuální tréninkové plány a bude jen na nich samotných, jak se s nimi popasují. Příprava začne 8. srpna.