Jednak po prvním hracím víkendu, kdy prohráli na palubovce USK Praha a v neděli zvítězili v Nymburce, se chtěli udržet na vítězné vlně, a zároveň chtěli pomstít jen pár dní starou porážku mužů od téhož soupeře. To se podařilo.

Sršni Photomate Písek - GBA Lions Jindřichův Hradec 91:81

Body a sestava Sršňů: Primak 26, Svoboda 22, Hejl 20, Chvála 7, Šimonek a Klement 5, Polánek T. 4, Procházka 2, Bečka, Čihák, Vovesný, Suchánek.

"Sršni měli dobrý vstup do utkání a díky celoplošné obraně získali několik rychlých protiútoků a rychle se dostali do vedení 13:6. Pak se ovšem rozehrál nejlepší hráč hostů Jocys a ještě do konce čtvrtiny dostal Lions do nejtěsnějšího vedení. Ve druhé desetiminutovce jsme stále měli problém s obranou tohoto hráče a když jsme dali koš, soupeř na druhé straně oplatil stejnou mincí. Poločasové skóre tak bylo 38:42 pro hosty," komentoval první poločas písecký trenér Jan Čech.

Basketbalová 1. liga: Sršni Photomate Písek – GBA Lions Jindřichův Hradec 81:84 (22:19, 48:31, 61:63).
Ve druhém poločase jsme prostě selhali, komentoval výkon Sršňů trenér Jan Čech

"I když jsme celou přestávku strávili tím, jak budeme bránit litevského hráče s číslem 10, obraz hry se příliš nezměnil a po šesti minutách hry jsme si vybrali oddechový čas za stavu 47:54. Po něm se však vrátilo do hry jiné družstvo, plné energie a odhodlání zvrátit utkání na svou stranu. Náš tým táhla zejména trojice Primak - Svoboda - Hejl a po třiceti minutách už jsme vedli o tři body. Domácí i nadále navyšovali náskok a ten byl rychle dvouciferný, hosté už v této době spoléhali pouze na Jocyse a ostatní hráči vůbec nebyli ve hře. Ačkoliv tento hráč nastřílel úctihodných 36 bodů, tak to byla paradoxně naše cesta k otočení utkání a konečnému vítězství 91:81," doplnil k utkání trenér.

Novou sezonu zahájili i Sršni U17. Ilustrační foto.
Sedmnáctka píseckých Sršňů si veze z palubovek soupeřů dvě vítězství

Jihočeské derby domácím ukázalo, že je stále na čem pracovat. "Do utkání jsme určitě nevstupovali v roli favorita a jsem rád, jak jsme se s tím popasovali. Sice naše obrana má stále do dokonalosti daleko a plnění taktických pokynů nám příliš neříká, utkání jsme i tak vybojovali. Samozřejmě si nemůžeme dovolit nechávat jednoho hráče, aby si s námi dělal, co chce, na stranu druhou to byla naše cesta k vítězství. V útoku jsme byli jednoznačně kolektivnějším týmem a i přes to, že v něm stále máme nedostatek pohybu, jsme dokázali nastřílet přes 90 bodů, o což se postarala zejména trojice dvacetibodových hráčů. Výhra nad GBA má svojí váhu a před těžkým víkendovým výjezdem na palubovku velice kvalitního Sokola Pražského a nevyzpytatelných Litoměřic nám dává alespoň trochu klidu," doplnil Jan Čedh.