Jméno: Michal
Příjmení: Fencl
Rok narození: 1974
Klub: HBC Strakonice 1921
Kategorie: žáci, dorost

Cesta k trénování? 
„Bylo to asi jako u většiny trenérů, na sklonku kariéry. Rozhodl jsem se trénovat kvůli svému synovi, kterého jsem dal na házenou. Jinak bych asi nezačal, to říkám na rovinu. Ale musím říci, že mě to chytlo a jsem rád, že jsem se k tomu dostal."

Trenérské motto? „Měl jsem představu, že to půjde snadněji. Ale pokud chce trenér něco dokázat, musí se stále vzdělávat, radit se, sledovat trendy… Když to nedělá, nemá takové výsledky, jaké by mohl mít. Také je to otázka štěstí a toho, jaké hráče má k dispozici. Ze začátku jsem se na tréninky moc nepřipravoval, ale zjistil jsem, že je potřeba se připravovat pečlivě. Pořád se učím."

Z čeho nikdy neslevím? „Do všeho je třeba jít na sto procent a srdíčkem. Jak na trénincích, tak v zápasech. Nemám rád bolestínky."

Jaký styl vyznávám? „Čím víc trénuji starší kluky, tím víc rozhoduje hrubá síla. Všechno navíc musí být v rychlosti, ve sprintu. Hráč musí mít techniku a ještě k tomu ji dokázat prodat ve sprintu, v maximální rychlosti a tvrdosti. Nic se nedá odchodit. Proto je třeba vše dělat na sto procent."