Pro profesionální závodníky i nadšené amatéry je připraven seriál cyklistických závodů ve virtuálním prostředí ROUVY Real Spring Classics (https://www.RACE.ROUVY.com/). Start digitální série je naplánovaný na pondělí 23. března v 18 hodin.

První závodní trasou je domácí Šumavský MTB maraton České spořitelny, tedy trasa seriálu Kolo pro život. Účastníkům umožní přesunout se alespoň ve virtuální realitě do prostředí Národního parku Šumava.

Peloton prvního závodu je našlapaný. Účast potvrdil například olympionik Ondřej Cink, který je momentálně doma v karanténě. Možnost startovat na virtuálních závodech uvítal. "Série ROUVY Real Spring Classics je v době šíření nákazy koronaviru pro mě určitě moc zajímavá. Všechny závody se momentálně ruší, takže bude fajn si zazávodit alespoň takto z domova na trenažeru a i tím se udržovat v dobré kondici. Myslím, že to bude i velká sranda, protože startovka se plní zajímavými jmény," dodal Ondřej Cink, který si závodění na trenažeru už vyzkoušel na akci Kola pro Život, ROUVY a Ski a Bike Centra Radotín, kde si otestoval právě "Šumaváka", tedy trasu Šumavského MTB maratonu České spořitelny. "Moc se těším i na trasu Mount Ventoux v Provence," dodal Ondřej Cink.

Do závodní série se také přidá juniorská vicemistryně světa z roku 2018 v cross country horských kol Tereza Sásková, loňský vicemistr světa v maratonu horských kol Kristian Hynek, mistryně ČR v maratonu horských kol 2017 a 2018 Jana Pichlíková, mistr ČR v maratonu horských kol 2019 Martin Stošek a také atletka a běžkyně na lyžích Barbora Havlíčková.

Všichni, kteří se chtějí do jarního virtuálního cyklistického seriálu zapojit, potřebují chytrý cyklistický trenažer, kolo a například telefon, iPad nebo počítač. Předplatné do aplikace ROUVY je pro nové účastníky v současné situaci na 30 + 14 dní zdarma.

"Chceme, aby s námi mohlo závodit co nejvíce cyklistů. Současná situace jim znemožnila odjet na tréninkové campy do Itálie nebo Španělska, někteří jsou v karanténě a nikdo neví, kdy budou moci vyrazit ven a na opravdové závody. S námi si mohou čekání na obnovení cyklistické sezony zkrátit a pobavit se," řekl Petr Samek, výkonný ředitel vimperské firmy VirtualTraining s.r.o., která vyvinula software pro indoor cyklistický trénink ROUVY.

Všechny závody bude možné sledovat v přímém přenosu s komentářem na YouTube kanálu ROUVY. Start je vždy v 18 hodin.

Program závodů je následující:

23.3. Šumavský MTB maraton České spořitelny.

25.3. Cape Naturaliste, Austrálie.

27.3. Mt. Ventoux, Francie.

29.3. Scarlino Scalo, Itálie.

31.3. Vill-sur_Auzon – Monieux, Francie.

Jiří Lutovský