Ve středu se nehrálo utkání BK Strakonice U19 Chance – ZVVZ USK Praha. „O odložení utkání zažádalo družstvo z hlavního města,“ uvedl tiskový mluvčí BK Strakonice a současně i trenér extraligového celku Petr Martínek. V pátečním podvečeru měla strakonická děvčata nastoupit k dalšímu utkání na palubovce BK Loko Trutnov. Ale i toto utkání je odloženo.

„Na naši žádost se neuskuteční ani páteční utkání. Měli jsme odcestovat do Trutnova, ale v týdnu se zjistilo, že dvě členky extraligového kádru měly kontakt s rizikovou pozitivní osobou na Covid 19. Strakonice poté požádaly soupeřky z Trutnova o odložení utkání. Výsledkem vzájemné dohody je nový termín, a to 13. ledna. Na začátku ledna bychom měli sehrát i odložené domácí utkání se ZVVZ USK Praha,“ osvětlil důvod odložení zápasu v Trutnově Petr Martínek.

Nejbližším zápasem, který na strakonické basketbalistky čeká, je tak duel s KP Brno na domácí palubovce. „Ten je v plánu ve středu 16. prosince od 18.15 hodin. Věříme, že se tentokrát již opravdu bude hrát,“ dodal k současné situaci Petr Martínek.

Situace v tabulce je z pochopitelných důvodů poměrně nepřehledná. Některé celky mají odehráno deset utkání, ale třeba právě Trutnov pouze sedm. Věřme, že se po lednových dohrávkách vše srovná.

Strakonické hráčky jsou s jednou výhrou na kontě aktuálně na devátém místě tabulky před Slovankou, kterou zdolaly na své palubovce před týdnem.