Poslední soutěžní utkání odehrály basketbalistky strakonické U19 Chance 18. prosince proti Slavii Praha (54:102), od té doby si užívaly zápasového volna.
Až do včerejška, kdy nastoupily k utkání Českého poháru doma proti Hradci Králové (50:113).
Dnes v 18 hodin hrají v rámci předehrávky 21. kola ŽBL se stejným soupeřem znovu a v neděli sehrají další ligové utkání. Opět na domácí palubovce přivítá U19 Chance Ostravu. „Bude to nálož. Předpokládáme, že zápasy s Hradcem Králové pojmeme jako přípravou na nedělní ligové střetnutí s Ostravou. Pátek a sobotu budeme mít na regeneraci a v neděli chceme urvat druhé vítězství v ŽBL," plánuje kouč strakonických basketbalistek Petr Martínek.
Pokud jde o duely s Hradcem Králové, zůstává trenér realistou a zázraky příliš neočekává. „Hradec Králové okupuje přední příčky tabulky a jeho kádr je ukázkou spojení zkušenosti a dravého mládí. Musíme rozhodně uznat jeho kvality," říká.
Čtvrtého listopadu hráčky U19 Chance v Hradci Králové prohrály 108:44. „My jsme na půdě Hradce podali docela kvalitní výkon, přesto jsme o šedesát bodů prohráli. Musíme uvažovat realisticky, hráčky Hradce jsou úplně někde jinde. Jsme rádi, že jsme v předchozím kole přešli přes Plzeň, ale nyní si žádné velké cíle nedáváme," pravil před včerejším pohárovým utkáním Martínek.
A jeho slova platí i před dnešním zápasem, byť trenér ví, že ligové utkání bude nepochybně o něčem jiném než to pohárové. „Ligový zápas bude asi jiný, pořád ale platí, že je pro nás důležité dobře si zahrát a připravit se na Ostravu. Utkání s Ostravou pak pro nás bude jednoznačným vrcholem tohoto týdne," myslí především na neděli Martínek.
Herní přestávka byla pro strakonické basketbalistky skutečně dlouhá. Ostatní celky s výjimkou Trutnova už jedno utkání v novém roce přece jenom odehrály.
Minulý víkend se hrálo kompletní 16. kolo ŽBL. Až na jeden duel. Právě utkání Lokomotiva Trutnov vs U19 Chance se odehraje 25. ledna. Petr Martínek ví, že tento týden je pro jeho svěřenkyně náročný, dva po sobě jdoucí zápasy s Hradcem Králové však vítá. „Zápasový cyklus nám opravdu chyběl, takže je nyní náročnější se do toho zase dostat. Věřím však, že zápasy s Hradcem budou dobrou přípravou na Ostravu," je za porci utkání během několika dnů kouč rád.
Během vánoční přestávky se v kádru žádné změny neudály. „Vedení klubu sice stále jedná, na papíře však není nic, takže počítáme dál s hráčkami, které máme od počátku sezony k dispozici," pokrčí rameny Petr Martínek. U19 Chance je v tabulce na samém dně, přesto ale trenéři ve schopnosti svých hráček věří. „Myslím si, že máme na to nebýt v tabulce poslední. Troufám si říct, že s Ostravou nebo Slovankou se měřit můžeme. Na ostatní týmy v současnosti nemáme," hodnotí aktuální situaci Martínek.
Pro zbytek základní části má jasný cíl. „Chceme soupeřům vzdorovat daleko víc. Ne pouze v jedné nebo nanejvýš dvou čtvrtinách zápasu. To je málo, pak se nemůžeme divit, že jsme prohrávali rozdílem třeba i šedesáti bodů," zdůvodňuje dosavadní vysoké porážky kouč.
V době chřipkové epidemie nenechávají bacily ani hráčky Strakonic na pokoji. „Vždyť to znáte, jedna hráčka vyleze s postele, druhá do ní ulehne. Žádná epidemie, jako například olomoucké hokejisty, nás ale nepostihla. Jedná se třeba o dva případy, ale takhle to má v podstatě každý," může se Petr Martínek spolehnout na dobrý zdravotní stav basketbalistek.