Osmička přihlášených týmů byla nalosována do dvou skupin. Strakonická děvčata se utkala s Litoměřicemi, Kladnem a Spartou Praha.

Lvice Litoměřice - BK Strakonice 19:25 (8:16)
Do našeho prvního zápasu v pátek večer jsme nevstoupili úplně s nasazením a tempem, které chceme hrát. Postupně se ale naše hra zrychlovala a soupeřky jsme přehrávali díky rychlým protiútokům a bojovností.

TJ Sokol Kladno - BK Strakonice 18:22 (7:18)
První poločas se nám vydařil a zaslouženě jsme v polovině zápasu vedli 18:7. Ve druhé části hry nás trápila přesnost v zakončování a díky velkému množství nepřesných střel a zahozených šoupáků začal soupeř náš náskok stahovat. Závěr utkání jsme si ale pohlídali.

BA Sparta Praha - BK Strakonice 17:41 (8:23)
Třetím soupeřem v naší skupině byl tým Sparta Praha (vedený námi známou Natkou Horsákovou). Od začátku jsme se ujali vedení a soupeřky jsme přehrávali ve všech činnostech. Naši skupinu jsme vyhráli a probojovali se tak do nedělního finále. Zde na nás čekal vítěz druhé skupiny, tým DBak Plzeň.

DBak Plzeň - BK Strakonice 25:36 (7:14)
Týmu z Plzně jsme chtěli vrátit porážku z nedávného MČR. Holky makaly, bojovaly, vytvářeli jsme si dobré šance na zakončení, které se nám bohužel nedařilo proměňovat. I přesto jsme v poločase vedli o sedm bodů. Třetí čtvrtinu vyhrál o bod soupeř. V závěrečné čtvrtině jsme měli více sil a energie než soupeř, dařila se rychlá hra dopředu, doskoky a zaslouženě jsme finále dokázali vyhrát.

Nejlepší hráčkou našeho týmu byla zvolena trenéry ostatních týmů Lucka Petelová.

Všem hráčkám za nasazení v turnaji velká pochvala. Kapitánka Verča Holínová se tentokrát z důvodu doléčování kotníku ujala pozice asistentky trenérky. Velké poděkování patří organizátorům, turnaj jsme si moc užili a holky ukázaly, jaká jsou skvělá parta jak na hřišti, tak mimo něj. Velké díky také výborné partě rodičů, které do Bystřice dorazili a opět nás skvěle podpořili.

Na turnaji bodovaly a hrály: Mrázová B. 38, Petelová L. 29, Zemanová K. 19, Hátlová V. 14, Čapková E. 9, Seidlová N. 7, Mašková K. 4, Gornická A. 2, Kopecká A. 2, Manová H., Lysenko N., Šťastná L., Půroková K.

Autor: Zuzana Karoĺová