Na tenisových kurtech v Písku se konal krajský přebor dorostenců. Ze Strakonic se ho zúčastnili čtyři hráči – Karger, Hoštička, Vondrášek a Mikeš. Až na jednu výjimku se jim příliš nevedlo.

Hned v prvním kole prohrál Hoštička se Šebkem 2/6 a 4/6, Vondrášek s Bučkem 1/6 a 3/6 a Karger s pozdějším vítězem Mikešem 4/6 a 3/6. V dalším kole Mikeš deklasoval Andráška 6/0 a 6/0.

V boji o semifinále na Adama Mikeše přišla lehká krize, když v prvním setu proti Reiterovi prohrával 1/3 a 2/4, ale nakonec první set dotáhl do vítězného konce 7/5. Ve druhém již jasně na dvorci kraloval a vyhrál ho 6/2. V semifinále narazil na krajskou dvojku Koutka. Vítěz tohoto utkání měl zajištěn přímý postup na mistrovství České republiky, tj. nejprestižnější dorostenecký turnaj Pardubická juniorka. Naposledy si vybojoval přímou účast ze Strakonic Štěpán Reisinger, současný trenér Adama Mikeše.

Tenis - ilustrační fotka.
Táborští bojovali o dorostenecké vavříny, překvapil Marcolla i dívčí naděje

„Adam neponechal nic náhodě a od začátku utkání diktoval tempo hry. Za necelou hodinu odcházel z dvorce s výhrou 6/4 a 6/2 a se zárukou mistrovství republiky,“ pospal Štěpán Reisinger.

Ve finále potkal překvapení celého turnaje Marcollu. Ale ani tento hráč nezastavil Mikeše ve vítězném tažení. „Opět za necelou hodinu soupeře s přehledem přehrál 6/2 a 6/4 a tím se stal vítězem krajského přeboru dorostenců,“ dodal Reisinger.

Ve čtyřhře se společně s Kargerem probojovali až do finále, kde po urputném boji podlehli turnajovým jedničkám Koutek – Sedláček 5/7 a 3/6.