"Z každé strany hlavního tahu 1/34 se stala jedna nehoda a doprava je v obou směrech svedena vždy do jednoho jízdního pruhu. Pravděpodobně se jeden člověk zranil lehce, ale je nutné počítat s dopravními komplikacemi," uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

Doplnila, že nehody jsou hned za Budějovicemi, ještě před napojením na dálnici u obce Hůry.

Vážná nehoda u Netolic v neděli 25. dubna.
Na Prachaticku se srazila auta u Netolic a Chluman. V Hluboké byla další nehoda

V 10.28 hodin ve směru z Lišova na Budějovice řidič octavie se v důsledku nepřiměřené rychlosti dostal podle mluvčího Milana Bajcury do kaluže s vodou, odtud auto vyjelo a narazilo do svodidel. "Odrazilo se s skončilo pod silnicí ve vodoteči," popsal začátek nepříjemné situace, ve které se ocitla i protijedoucí vozidla.

"Z druhé strany se právě projíždějící řidiči Škody Octavia a Fordu Transit lekli odlétajících plastů a zastavili při pravém okraji. A pak je z jejich levé strany začal míjet řidič nákladního auta a odřel je," pokračoval Milan Bajcura.

Řidič se 2,7 promile v Lipí boural do stromu. Zřejmě způsobil i nehodu v Brlohu.
Řidič se 2,7 promile v Lipí boural do stromu. Zřejmě způsobil i nehodu v Brloze

Nezastavil a pokračoval směrem na Lišov. Podle mluvčího policie se mělo jednat o červené nebo oranžové nákladní auto s šedou plachtou. Policie proto žádá případné svědky, nebo řidiče, kteří mají palubní kameru a měli by záběry nehody či hledaného náklaďáku zachycené, aby se ozvali na linku 158.