Zuzana Fajtlová, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje (ZZS JčK), uvedla, že zdravotnické operační středisko přijalo v neděli po 12. hodině tísňovou výzvu o havárii osobního automobilu těsně za Husincem na Prachaticku ve směru na Vimperk.

Podle policejního mluvčího Jiřího Matznera k události došlo ve 12.13 hodin. "Zraněním na místě bohužel podlehla spolujezdkyně seniorského věku," informoval, že ve voze cestovali dva pasažéři. "Řidič vozidla Nissan se pravděpodobně vyhybal zvěři a strhl vozidlo vpravo, kde narazil do propusti," upřesnil. 

Mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Zuzana Fajtlová, dodala, že na místě zasahovaly dvě posádky zdravotníků. „K nehodě jsme vyslali také vrtulník letecké záchranné služby,“ doplnila. Řidič ročník 1961 byl letecky transportován do nemocnice, žena 1931 na místě zemřela.

Vednula Matějů, mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje, dodala, že žena zůstala ve vozidle zaklíněna, a tak ji hasiči museli vyprostit. "Záchranáři poskytovali na místě přednemocniční neodkladnou péči ženě staršího věku s těžkými zraněními. Bohužel i přes veškerou naši snahu a resuscitační péči žena svým vážným zraněním podlehla," dodala Zuzana Fajtlová.