Řidička se srazila s popelářským vozem. Těžce zranila sebe i spolujezdkyni.Řidička se srazila s popelářským vozem.Zdroj: Policie ČRPrachatičtí dopravní policisté vyjížděli ve středu po půl desáté dopoledne k dopravní nehodě, ke které došlo na křižovatce silnic I. třídy číslo 4 a vedlejší ulice Nádražní ve Vimperku.

Řidička osobního vozidla Škoda Citigo vyjížděla z vedlejší silnice, ve směru z Nádražní ulice do Pražské, a při odbočení vlevo se srazila s nákladním popelářským vozem značky MAN. Ten jel po hlavní silnici ve směru Strážný – Vimperk.

Mluvčí policie Martina Joklová uvedla: "Při dopravní nehodě utrpěly řidička a její spolujezdkyně vážná zranění, se kterými je transportovali do nemocnice. Alkohol u řidiče nákladního vozidla vyloučila orientační dechová zkouška, u řidičky ji nebylo možno na místě provést, bude nařízen odběr žilní krve."

Dále doplnila, že hmotná škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun. "Dopravní nehodu si na místě převzali prachatičtí kriminalisté, kteří budou ve věci zahajovat úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti," doplnila policejní mluvčí.