Když hasiči do Budíškovic přijeli, bylo auto podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů potopené až po střechu. Řidiče auta měli již ve své péči zdravotníci záchranné služby. Záchrana osob tedy nebyla nutná. "Velitel zásahu rozhodl, že k vylovení auta bude nutný člun, pro který se jednotka vrátila na stanici. A jako posilovou jednotku si velitel dále vyžádal vyprošťovací automobil z jindřichohradecké stanice. Hasiči mezitím okolo potopeného auta instalovali hadici kvůli možnému úniku provozních kapalin. Pod autem protáhli popruhy a před 11. hodinou bylo auto připraveno k vytažení. Podařilo se pak auto vyprostit bez jakéhokoli úniku provozních kapalin. Hasiči zásah ukončili v půl dvanácté," uvedla Vendula Matějů.

Nehoda se stala podle policejní mluvčí Hany Millerové v 9.20 hodin. "Řidič Fiatu Brava se při vycouvávání z místa ležícího mimo komunikaci - od domu pravděpodobně nevěnoval dostatečně řízení. Auto přejelo přes místní komunikaci a nacouvalo do návesního Dolního rybníka," popsala nehodu Hana Millerová.

Cyklista. Ilustrační snímek
Cyklista ve Vodňanech spadl z kola a zemřel

Řidič utrpěl lehké zranění, se kterým ho záchranka odvezla do třebíčské nemocnice. Jak ale Hana Millerová zdůraznila, událost měla šťastný konec díky jednomu místnímu občanovi, který si potápějícího se auta všiml a vydal se řidiči v potopeném voze na pomoc. "Musel překonat bahno, pak se k autu potápěl, až se mu podařilo řidiče vytáhnout a tak mu zachránil život," doplnila Hana Millerová.