Řidič podle mluvčího Milana Bajcury pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavu mokré vozovky a vlastnostem nákladu. "Po projetí zatáčkou dostal zřejmě smyk a čelně narazil do protijedoucích vozidel továrních značek Renault Laguna a Škoda Octavia," popsal sobotní kolizi tří aut u Vranína.

CELKEM ČTYŘI ZRANĚNÍ

Při nárazu se vážně zranil právě řidič Superbu. "Zasahující zdravotníci ho poté transportovali leteckou zdravotnickou službou do nemocnice. Jeho zraněná spolucestující a další dva zranění z vozidla Renault byli převezeni sanitními vozy k dalšímu ošetření do zdravotnického zařízení," doplnil Milan Bajcura s tím, že provoz na této frekventované komunikaci mezi krajským městem a Jindřichovým Hradcem byl po dobu bezmála tří hodin zcela uzavřena.

POSKYTLA PRVNÍ POMOC

Z místa nehody přinesla informace i jedna ze řidiček. "Přijela jsem k nehodě asi jako čtvrtá. Spolujezdkyně v autě komunikovala, ale muž byl v bezvědomí. Ještě s jednou paní jsme zavolaly znovu záchranku a komunikovala jsem s dispečerem, který nám radil, co máme dělat. Poté si ho již převzali profesionální zdravotníci. Byla to pro mě ohromná zkušenost. Hlavně byla skvělá spolupráce s operátorem záchranky. Když člověk v takové situaci zachová klid, tak má určitě šanci vše zvládnout a zraněnému pomoci," sdělila žena, která u nehody pomáhala se záchranou zraněného. 

U dopravní nehody mezi obcemi Štěpánovice a Třeboň zasahovaly v sobotu odpoledne všechny složky integrovaného záchranného systému. Policie odkláněla dopravu přes Dunajovice. Po půl sedmé večer se mohl na komunikaci vrátit provoz.

Za Štěpánovicemi ve směru na Třeboň se srazila tři auta.Zdroj: Lenka Pospíšilová

Jak dodala mluvčí profesionálních hasičů Vendula Matějů, na místo odpoledne vyjížděli hasiči ze stanice Třeboň. "Profesionální jednotka po střetu automobilů vyprošťovala dvě osoby," zmínila s tím, že kolem půl páté odpoledne hasiči odjížděli na základnu.

"Nehodu šetřila policie a třeboňská jednotka se potom na místo vracela ještě k závěrečnému úklidu vozovky," uzavřela.

Za Štěpánovicemi ve směru na Třeboň se srazila tři auta.Zdroj: Facebook

Policie opakovaně připomíná, že řidiči mají dbát zvýšené opatrnosti při jízdě na mokrých silnicích.