Krásné počasí a volné dny, to vše vylákalo lidi do přírody, na kola i motocykly. Policisté jen v sobotu zaznamenali a řešili velké množství nehod cyklistů i motocyklistů.

Zraněné dítě

K jedné z nejzávažnějších nehod vyjížděli podle policejního mluvčího Jiřího Matznera záchranáři v sobotu na Strakonicko.

"V sobotu odpoledne kolem páté se zde dítě na minibiku těžce zranilo po sjetí do potoka. Dítě bylo letecky transportováno do nemocnice na oddělení traumatologie. Rodiče byli na místě. Policisté budou celou tuto nešťastnou událost dále prověřovat," uvedl mluvčí.

Ilustrační foto.
Hasiči vyjížděli v sobotu ráno k dopravní nehodě u Olešníku

Tragická nehoda na čtyřkolce

Krátce před šestou večer pak došlo k tragické nehodě na okrese Český Krumlov.

"Oznamovatel na cestě z obce Drkolná nalezl havarovanou čtyřkolku a pod ní ležícího člověka. Jak policisté následně zjistili, řidič čtyřkolky (muž 1970) pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti porazil na svém stroji ohradník a pak sám zůstal zaklíněn pod převrácenou čtyřkolkou. Řidiči čtyřkolky již nedokázal nikdo pomoci. Policisté zajistili odtahovou službu a vyrozuměli příbuzné muže," popsal tragédii.

Ilustrační foto.
Dvě auta se střetla v sobotu v Ševětíně, zraněná je holčička

Policejní mluvčí Jiří Matzner upozorňuje, že po všech různých omezeních volného pohybu si každý chce užít pěkné dny, věnovat se svým aktivitám a koníčkům, ale neměli bychom ztrácet potřebnou opatrnost. "Celé léto je ještě před námi, ať si ho užijeme ve zdraví," dodává.

Ilustrační foto.
Řidič čtyřkolky po nehodě v nemocnici zemřel

Ujel od nehody

Dopravní policisté na Prachaticku vyjížděli v neděli po půl čtvrté odpoledne k dopravní nehodě na tříramenné křižovatce hlavní silnice I. třídy číslo 4 s vedlejší komunikací v katastru obce Strážný - část Řasnice. Z dopravní nehody je podle policejní mluvčí Martiny Joklové podezřelý dosud neznámý řidič dosud nezjištěného vozidla, který nedal přednost v jízdě při vyjíždění z vedlejší pozemní komunikace řidiči vozidla VW Touran jedoucímu po hlavní silnici. "Ten reagoval na vzniklou situaci v silničním provozu tím, že strhl řízení vozidla vlevo na střed komunikace, kde se čelně střetl s osobním vozidlem Mercedes Benz stojícím v odbočovacím pruhu vlevo - ve směru Hliniště – Řasnice. K nárazu vozidla VW Touran s dosud nezjištěným vozidlem nedošlo. Neznámý řidič na místě nezastavil a dopravní nehodu následně neoznámil," popsala Martina Joklová.

Při střetu dvou aut u Břehova na silnici z Češnovic na Němčice se zranily také dvě děti. Jedno v nemocnici následně zemřelo.
Po nehodě na Českobudějovicku v nemocnici zemřelo na následky zranění dítě

Při dopravní nehodě byl zraněný řidič z vozidla VW Touran i řidiči z vozidla Mercedes. Oba byli převezeni rychlou záchrannou službou do nemocnice. Hmotná škoda na vozidle VW Touran je odhadem 80 000 korun a na vozidle Mercedes je škoda předběžně vyčíslena na 200 000 korun. Alkohol u řidičů negativní.

Dopravní policisté žádají případné svědky této dopravní nehody, aby je kontaktovali na telefonním čísle 974 236 254 nebo prostřednictvím tísňové linky 158.