Policisté uvedli, že kromě tří obětí nehody je další osoba těžce zraněná.

Silnice nebude do nočních hodin průjezdná, na místě zasahují složky integrovaného záchranného systému - objízdná trasa vede před Horní Třebonín, Prostřední Svince a Bukovec.

Petra Kafková (ZZS Jihočeského kraje) popsala: "Dnes v 19:00 byla na Zdravotnické operační středisko nahlášena dopravní nehoda dvou osobních automobilů na silnici č. 39 u odbočky na Dolní Třebonín. K nehodě okamžitě vyjely dvě pozemní posádky z Českého Krumlova, jedna posádka z Plané u Českých Budějovic a zároveň vzlétl i vrtulník Letecké záchranné služby JčK. Záchranáři na místě nalezli celkem čtyři zraněné osoby. Tři z nich bohužel utrpěly zranění neslučitelná se životem a zasahující lékař mohl pouze konstatovat jejich smrt."

Dále doplnila, že čtvrtá zraněná osoba utrpěla těžká mnohačetná poranění. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byla v kritickém stavu transportována do českobudějovické nemocnice.

Na Krumlovsku se srazila dvě osobní auta. Zemřeli tři lidé.Na Krumlovsku se srazila dvě osobní auta. Zemřeli tři lidé.Zdroj: Policie ČR