Podle prvotních informací policie byla nehoda nahlášena ve středu ve 13.25 hodin. Střetla se zde dvě osobní auta.

Řidič Škody Felicia, narozený roku 1931, mířil Václavskou ulicí směrem od centra města ven na hlavní silnici. Při jízdě se zřejmě plně nevěnoval řízení vozidla a na křižovatce nedal přednost nákladnímu vodu Ford Ranger, který do křižovatky přijížděl po hlavní silnici zleva.

"Došlo ke střetu obou vozidel. Následkem nárazu bylo vozidlo Škoda Felicia odraženo šikmo vlevo mimo vozovku hlavní pozemní komunikace, kde se zastavilo za levým silničním příkopem u stromu. Vozidlo Ford Ranger se po nárazu stočilo vlevo a vyjelo vlevo mimo vozovku hlavní pozemní komunikace, kde předním obrysem narazil do kmenu stromu," sdělila mluvčí policie Hana Millerová.

Při dopravní nehodě utrpěl řidič Škody Felicia mnohočetná těžká poranění neslučitelná se životem, kdy zasahující lékařka konstatovala na místě smrt. "Dále došlo při dopravní nehodě k těžkému zranění spolujezdkyně ve vozidle Škoda Felicia s předpokládanou dobou léčení v řádu měsíců. Poškozená žena byla z místa dopravní nehody přepravena leteckou záchrannou službou do nemocnice České Budějovice. Došlo též ke zranění řidiče vozidla Ford Ranger, který byl ošetřen lékařkou na místě. Řidič se podrobil dechové zkoušce přístrojem Dräger s negativním výsledkem," dodala Hana Millerová.

Na škodě byla odhadnuta hmotná škoda nejméně 10 tisíc korun, na fordu potom škoda téměř čtvrt milionu korun. "Bezpečnostní pásy byly oběma řidiči použity. Pneumatiky na vozidlech se vzorkem v normě. Kriminalisté se budou okolnostmi dopravní nehody i nadále zabývat," uzavřela mluvčí policie.

Hasiči zároveň zajistili havarovaný vůz proti vzniku požáru a provedli kontrolu úniku provozních kapalin.

Rozsáhlý požár lesa ve Světlé u Studené, kde se nacházelo několik ohnisek požáru. Vlivem větru se ohniska rozhořela na čtyři velké požáry a dva menší.
VIDEO: Hasiči na jihu Čech bojovali s řadou rozsáhlých požárů lesů