Tragédie se odehrála v 9.30 hodin na železničním přejezdu v Kaplici Nádraží.  Nákladní vlak se tam srazil s osobním automobilem. Při nehodě utrpěly zranění dvě osoby v autě. 

Provoz na trati z Českých Budějovic do Horního Dvořiště je omezen.  Stejně tak na silnici E 55. 

"Hasiči z Kaplice vyprostili dvě osoby," sdělila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. "Řidička byla předána do péče záchranné zdravotnické služby, spolujezdec byl resuscitován. Trať byla okamžitě uzavřena."  Na místě je rovněž policie.

Podle svědků, kteří jeli kolem, nákladní vlak odvlekl osobní automobil až téměř k vlastnímu vlakovému nádraží. "Nákladní vlak je naložený dřevem a jiným materiálem," popisoval Petr Skřivánek z Velešína. "Přejezd byl neprůjezdný, motoristé se snaží otáčet a objíždět to jinudy. Bylo vidět, že přiletěl i vrtulník. Na místě zasahovaly dvě hasičské jednotky."

Na havarovaném automobilu byla italská značka. 

Zraněného muže z osobního automobilu skutečně z místa nehody transportovala záchranná letecká služba. Ženu odvezla záchranka.

"Záchranáři na místě zjistili, že ve vozidle jsou zaklíněny dvě osoby," popsala mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková. "Nejdříve se hasičům podařilo vyprostit zaklíněnou ženu. Čtyřiatřicetiletá žena při střetu utrpěla závažné mozkolebeční poranění. Její stav byl natolik vážný, že musela být uvedena do umělého spánku. Po stabilizaci stavu byla následně transportována pozemní posádkou do českobudějovické nemocnice. Druhým zraněným byl šestatřicetiletý muž. Při střetu utrpěl těžká mnohačetná poranění a došlo u něj k selhání životních funkcí. Zdravotníci okamžitě zahájili neodkladnou resuscitaci. Po několika desítkách minut se podařilo životní funkce u zraněného obnovit. Vrtulníkem letecké záchranné služby byl muž v kritickém stavu transportován do téže nemocnice."

Ve zdemolovaném autě jsou vidět drátěné klece. Cizinci v automobilu převáželi sedm psů. Dva z nich při nehodě zahynuli, dva uprchli do okolí. Zbývající psy odvezla odchytová služba.

Pokud byste někde v okolí zahlédli některého ze psů plemene jack teriér, bílé barvy s hnědými skvrnami a krátkou srstí, dejte vědět starostovi Stříteže na telefon :

607 657 180. Psi jsou zřejmě v šoku a velice vyděšení.   

Na silnici E-55 z obou stran přejezdu stojí kolony kamionů, ostatní dopravu policisté odklánějí na objížďku přes Výheň.  

Nehoda se udála na železničním přejezdu v obci Kaplice-nádraží zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor, která byla dle šetření na místě mimořádné události v době nehody v činnosti. "Škoda byla prozatím odhadnuta na 810 000 Kč (300 auto, 510 trať)," sdělil Martin Drápal, mluvčí Drážní inspekce. "Škoda na vlaku dosud nebyla vyčíslena. Provoz na trati zatím nebyl obnoven."