deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Zdeněk Sequens

Editor

archiv Z. Q. Sequense

Kdybych na gymnáziu řekl, svému profesorovi češtiny, že mě někdy bude živit psaní, asi by se lekl. A já ostatně také, moje cíle směřovaly spíš do technických oborů. Ačkoli neoplývám talentem na sport, vždycky jsem se o něj zajímal, a tak jsem už během dalších studií začal o víkendech brigádně ve sportovní redakci Plzeňského deníku. Místo logaritmů a diferenciálů jsem tak musel oživit vyjmenovaná slova a další záludnosti češtiny. Zvlášť, když jsem ve sportu v roce 2000 nastoupil i natrvalo a od editace hotových textů jsem se postupně dostal ke psaní.

archiv Z. Q. Sequense

Po založení webových stránek Deníku jsem se posunul na pozici webeditora, ale u sportovního zpravodajství jsem stále okrajově zůstával. A to i později, když jsem přijal nabídku editorské pozice tištěného vydání.

archiv Z. Q. Sequense

Po několikaleté odmlce, kdy jsem si vyzkoušel práci v jednom z regionálních týdeníků a poté pozici kontrolora kvality v automotive, jsem se letos do Plzeňského deníku vrátil. Tentokrát mám na starosti hlavně kulturu, opět se věnuji také editaci textů na webu i v tištěném vydání a vypomáhám servisně-komunitnímu centru.

archiv Z. Q. Sequense

Ve volném času se kromě sportovního dění rád věnuji četbě, oblíbeným autorem je Frederick Forsyth, zbožňuji seriál Simpsonovi, občas si také vyjedu na kole a nesmím zapomenout ani na svět hudby, nejoblíbenějším žánrem je pro mě metal. A stále plánuji návrat k plastikové modelařině, protože jedním z dalších koníčků je historie, obzvláště letecká. Když už se mi nesplnil sen konstruovat letadla opravdová, proč si nepostavit alespoň jejich zmenšeniny? Neslepených krabiček mám na to doma dost, jako každý správný modelář.

< Předchozí
1 z 4
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků západních Čech:

Prozkoumejte jiný region ČR: